Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí dona la benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient i els acompanya en una cavalcada multitudinària Melcior, Gaspar i Baltasar han rebut les claus de la ciutat de mans de l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí dona la benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient i els acompanya en una cavalcada multitudinària

Melcior, Gaspar i Baltasar han rebut les claus de la ciutat de mans de l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez

Els carrers de Rubí s’han omplert per veure els Reis (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Els carrers de Rubí s’han omplert per veure els Reis (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

L’Escardívol s’ha omplert un any més de rubinencs i rubinenques de totes les edats que han ajudat al Mag Rubisenc a guiar Ses Majestats els Reis d’Orient fins a Rubí. Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat de forma màgica minuts després de les 18 h. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha rebut oficialment els monarques i els ha fet entrega de les claus de la ciutat que permetran que puguin obrir totes les portes del municipi per deixar-hi els regals. La màxima responsable municipal ha agraït als tres Reis Mags que hagin omplert de “màgia i felicitat tots els racons de Rubí” i els ha explicat que “tots els nens i nenes de la ciutat s’han portat molt bé, han fet puntuals els deures, han fet cas dels pares i mares i no s’han barallat amb els seus germans i germanes”. El Rei Melcior també s’ha dirigit a la multitud: “Durant tota la nit, treballarem per repartir la màgia i la il·lusió a totes les llars i de ben segur hi trobarem una mica de menjar i beure per agafar forces i continuar fins que surti el sol”. L’arribada dels Reis és cada any una cita multitudinària que es fa accessible a tothom, per aquest motiu l’esdeveniment es tradueix simultàniament en llengua de signes i es reserva un espai per a persones amb mobilitat reduïda.

Encapçalada per l’estrella d’Orient, la comitiva reial ha sortit en cavalcada de L’Escardívol cap a les 18.30 h. Set carrosses han servit Ses Majestats per desplaçar-se per la ciutat saludant tothom. Els monarques han anat acompanyats de torxers, xanquers i grups de música i ball. La cavalcada ha comptat amb la participació d’una desena de companyies d’animació artística, algunes d’elles internacionals com Le Coeur des Fees i els Golden Echassiers. Com cada any, diverses entitats educatives i culturals de la ciutat s’han implicat en l’esdeveniment sota la coordinació de la comissió de Reis. 

Rubí s’ha sumat a la campanya ‘Cap infant sense caramels’ que impulsa l’Associació Celíacs de Catalunya i durant tot l’itinerari, s’han repartit quatre tones de caramels lliures de gluten i al·lergògens. 

El recorregut ha acabat cap a les 21 h amb la tradicional adoració dels Reis al pessebre vivent a càrrec de l’escola Regina Carmeli.