Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí diu “prou” a la desigualtat entre homes i dones Set dones, en representació de set entitat locals, han llegit el manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones a les portes de l’Ajuntament de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí diu “prou” a la desigualtat entre homes i dones

Set dones, en representació de set entitat locals, han llegit el manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones a les portes de l’Ajuntament de Rubí

La lectura s’ha fet a la plaça Pere Aguilera (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La lectura s’ha fet a la plaça Pere Aguilera (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones ha reivindicat aquest matí la igualtat real i efectiva entre dones i homes. Daisol, de la Fundació APIP-ACAM per l’atenció residencial i ajuda als refugiats; Flora, del Grup d’Ajuda Mútua de Rubí; Montse, de l’Aula Extensió Universitària de Rubí; Maria José, de Dones cosidores, Maria,  d’Oncolliga, Gracia, del Club de lectura i Lídia, de Ràdio Rubí han llegit el text d’aquest any que recull idees dels documents proposats per les entitats municipalistes, l’Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona. El manifest reconeix els progressos aconseguits però constata que les desigualtats polítiques, econòmiques, socials i culturals entre dones i homes persisteixen. “En un moment com l’actual, en què assistim a l’avenç de l’extrema dreta, hem d’alçar la veu i articular una resposta implacable que sigui capaç de vèncer el seu discurs tòxic ple de falsedats, tal com hem fet les dones en altres moments de la història”, demana el manifest.

L’acte que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de Rubí es repetirà aquesta tarda a les 17 h a Torre Bassas per impulsar la participació de les persones joves. “És hora que la igualtat sigui una realitat. Sabem que la lluita és llarga perquè volem arribar lluny, però també venim de lluny. Les dones som ciutadanes de ple dret!”, conclou el text.

Les dones pintem molt
Rubí reivindicarà la igualtat entre dones i homes durant tot el mes de març amb una cinquantena de propostes que volen reivindicar, sensibilitzar i fer divulgació. La programació, que porta per lema 'Les dones pintem molt', es presenta amb un cartell de la il·lustradora rubinenca Rosa Roselló que recrea quatre referents del feminisme: Frida Kahlo, Rosa Parks, Clara Campoamor i Chimamanda Ngozi Adichie. Totes les activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones es pot consultar al web municipal.