Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí disposarà de les primeres pistes de petanca cobertes de Catalunya Properament s’iniciaran els treballs de cobriment de part de les pistes de Cova Solera, fet que permetrà disputar competicions encara que faci mal temps https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí disposarà de les primeres pistes de petanca cobertes de Catalunya

Properament s’iniciaran els treballs de cobriment de part de les pistes de Cova Solera, fet que permetrà disputar competicions encara que faci mal temps

D’esquerra a dreta: José Cubero, Ana María Martínez i Juan López, davant de les imatges virtuals del cobriment de les pistes (foto: Ajuntament – Localpres).
D’esquerra a dreta: José Cubero, Ana María Martínez i Juan López, davant de les imatges virtuals del cobriment de les pistes (foto: Ajuntament – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí iniciarà properament les obres de cobriment de part de les pistes de petanca de Cova Solera. El projecte, una demanda històrica de la Unió Petanca Les Torres, possibilitarà poder celebrar-hi competicions malgrat les inclemències meteorològiques.

Aquest dimarts, l’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada del regidor d'Esports, Juan López, ha donat a conèixer els detalls de l’actuació als mitjans de comunicació locals. Les obres, que s’emmarquen en el Pla d’inversions i que tenen un pressupost d’execució de 266.654,16 euros, consistiran en cobrir la zona de davant del local social amb una coberta tèxtil amb tancaments laterals, on ara hi ha vuit pistes. L’espai es redistribuirà i, d’aquesta manera, es guanyaran dues pistes més. Per tant, quan acabin les obres, que tindran una durada aproximada de sis setmanes, la instal·lació comptarà amb un total de 30 pistes, 10 de les quals estaran cobertes.

L’alcaldessa ha posat de relleu que les de Cova Solera “són les primeres pistes que es cobreixen a Catalunya”, fet que possibilitarà que determinades competicions que requereixin fer-se sota cobert es puguin celebrar a la nostra ciutat. “Això és important per l’entitat, que organitza molts campionats multitudinaris, i també per l’Ajuntament, que dona resposta a una reivindicació història de la Unió Petanca Les Torres”.

Per la seva banda, el president de l’entitat, José Cubero, ha agraït l’impuls que l’equip de govern ha donat al projecte de cobriment de les pistes, una qüestió que l’entitat persegueix des de fa 14 anys. Segons Cubero, ja han contactat amb la Federació Espanyola per sol·licitar que el proper campionat estatal se celebri a la ciutat, esdeveniment que serviria per inaugurar les obres. “La pluja ha fet suspendre diverses competicions, com el campionat d’Espanya de seleccions que s’havia de celebrar a Santa Susanna. Amb el cobriment de les pistes podrem disputar els campionats sense problemes”. La Unió Petanca Les Torres és una entitat molt activa a l’hora d’organitzar competicions. El proper 13 de juliol, el club ha convocat el primer Open femení, en el qual hi participaran 48 equips integrats per dones provinents de diversos punts de l’estat.

Altres obres que començaran properament, segons ha avançat Martínez, són la millora de l’av. Barcelona, del carrer Lourdes i del pont del carrer Sant Joan, la remodelació de l’Antiga Estació, l’adequació de la xemeneia de l’Escardívol i el trasllat dels vestidors del 25 de Setembre.

Imatges relacionades

Imatge virtual del cobriment de les pistes de petanca de Cova Solera
Imatge virtual del cobriment de les pistes de petanca de Cova Solera
Imatge virtual del cobriment de les pistes de petanca de Cova Solera
Imatge virtual del cobriment de les pistes de petanca de Cova Solera
Imatge virtual del cobriment de les pistes de petanca de Cova Solera
Imatge virtual del cobriment de les pistes de petanca de Cova Solera