Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí destina 10.000 euros en ajuda al poble palestí La partida es destina a garantir la protecció i l’accés a la salut a la població de la franja de Gaza https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí destina 10.000 euros en ajuda al poble palestí

La partida es destina a garantir la protecció i l’accés a la salut a la població de la franja de Gaza

La mesura ha estat aprovada pel ple (Foto: Ajuntament de Rubí).
La mesura ha estat aprovada pel ple (Foto: Ajuntament de Rubí)

El ple municipal aprovava al mes de març una moció de suport al poble palestí que, a instàncies de l’entitat Rubí Solidari, obria la porta a l’enviament d’ajut econòmic a través del Consell de Cooperació. Aquest suport s’ha traduït en l’enviament de 10.000 euros de la partida municipal d’ajut humanitari i d’emergència.

Aquesta quantitat es destina a l’associació Palestinian Medical Relief Society (PMRS), a través de l’Associació Catalana per la Pau, en el marc de la Campanya d’Emergència del Fons Català de Cooperació. Aquesta associació palestina es dedica al proveïment de serveis sanitaris a la Franja de Gaza i a Cisjordània iactivarà amb aquesta partida dos equips mòbils d’emergència per atendre les víctimes de la invasió israeliana. Aquestes unitats estan formades per fisioterapeutes, personal infermer, experts en atenció psicosocial i atendrà lesions greus, lesions traumàtiques i atenció de casos respiratoris i d'asfíxia.

D’altra banda, la ciutadania pot fer aportacions a la campanya d’emergència d’UNRWA, Agència de les Nacions Unides per la Població Refugiada a Palestina, a través del número de compte ES59 2100 0014 120200823341.

A més, cada dijous Rubí Solidari es concentra davant de l’ajuntament a les 19h per mostrar el seu suport al poble palestí.

Objectius de Desenvolupament sostenible