Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí convida la ciutadania a fer possible la màgia del Nadal La programació nadalenca s’iniciarà el proper divendres 1 de desembre a les 18.30 h amb la tradicional encesa de l’enllumenat des de la plaça de l’Ajuntament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí convida la ciutadania a fer possible la màgia del Nadal

La programació nadalenca s’iniciarà el proper divendres 1 de desembre a les 18.30 h amb la tradicional encesa de l’enllumenat des de la plaça de l’Ajuntament

Melquíades serà el fil conductor d'aquest Nadal (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Melquíades serà el fil conductor d'aquest Nadal (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Rubí es prepara per donar la benvinguda a un Nadal en què les propostes familiars tindran un pes especial. La programació organitzada per l’Ajuntament, les entitats i el teixit comercial arrencarà el divendres 1 de desembre a les 18.30 h amb l’encesa de l’enllumenat des de la plaça de l’Ajuntament.

Les festes s’obriran a Rubí amb un espectacle lumínic i musical que ens situarà de ple en el relat d’aquest any: “Tots i totes fem possible la màgia del Nadal. La il·lusió de cadascun dels rubinencs i rubinenques és la que dona veritable sentit a aquestes festes”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Aquesta idea es personificarà en la figura del Melquíades, l’ajudant del Mag Rubisenc, un personatge que fins ara s’havia situat en un segon pla i que ara pren rellevància com a representació de l’esperit nadalenc. Enguany, la ciutadania descobrirà que no hi ha un únic Melquíades, sinó que tots i totes podem ser-ho i que, amb la il·lusió necessària, podem col·laborar en l’arribada i l’èxit d’aquesta festes. L’alcaldessa ha desvelat que “això ha passat des de fa molt de temps a Rubí. Hi ha hagut molts rubinencs i rubinenques que han format part de l’equip de Melquíades i que ho han portat com un secret que passa de generació en generació. Enguany, però, hem volgut que es comparteixi, que la història del Nadal ens ho ensenyi”.

Melquíades es convertirà així en el fil conductor d’algunes de les activitats més destacades d’aquest Nadal. És el cas de l’espectacle diari que tindrà lloc cada tarda, de l’1 al 30 de desembre, a la plaça de Pere Aguilera. L’edifici de l’Ajuntament esdevindrà la Casa dels Melquíades, un lloc màgic on els rubinencs i rubinenques podran conèixer la història d’aquests personatges a través d’un espectacle diari de llum i música. Com l’any passat, la proposta adoptarà diferents formats: l’espectacle dramatitzat Tu també pots ser Melquíades, un mapping dance que convidarà els infants a ballar i fer-se fotos divertides, i un espectacle lumíninc i musical amb l’actuació prèvia de diverses entitats culturals de Rubí.

La programació també tindrà com a gran novetat la Fàbrica dels Melquíades, que obrirà del 21 al 30 de desembre al Celler. Aquest serà un espai familiar on petits i grans podran veure com treballen els Melquíades per estendre l’alegria del Nadal per tota la ciutat, descobrir alguns dels seus secrets i participar en tallers creatius i espectacles familiars d’accés gratuït, que es programaran a la Sala Annexa.

   

Totes les propostes clàssiques del Nadal

El treball conjunt de l’Ajuntament, les entitats i el comerç local faran possibles les activitats més populars del Nadal a Rubí.

La Fira de Nadal obrirà del 13 al 23 de desembre a la plaça de la Nova Estació, acompanyada de l’espai de tallers i espectacles familiars diaris El racó de les il·lusions i El tren dels somnis. El Trenet del Comerç tornarà a circular per cinc zones diferents de la ciutat del 5 de desembre al 5 de gener, i el Tió Gegant del Comerç repartirà caramels i altres sorpreses del 9 al 24 de desembre.

Pel que fa a la festa de Cap d’Any, se celebrarà novament a la plaça del Doctor Guardiet de 0.30 a 4 h, animada per DJ Joe Diem i amb accés gratuït. L’activitat disposarà d’un Punt Lila per a la prevenció i atenció de violències masclistes i LGTBIfòbiques.

Els equipaments culturals també seran escenari de la programació de Nadal, amb activitats tradicionals com La Marató de Contes de La Xarxa i el Concert de valsos i danses de l’Orquestra Simfònica del Vallès al Teatre Municipal La Sala, i l’exposició Diorames de Nadal de l’Associació de Pessebristes de Rubí a l’Espai Expositiu Aula Cultural.

Les entitats també reeditaran activitats d’èxit com Els Pastorets i Els Dimoniets del Casal Popular o els concerts de nadales a càrrec de l’Obrador Coral de Rubí, l’Hermandad Rociera Andaluza de Rubí i les escoles de música de la ciutat.

El comerç local impulsarà igualment una part important de la programació, com són les propostes familiar del Mercat Municipal o les activitats de Comerç. A més, l’Ajuntament organitzarà una nova edició de la campanya Rubí, on visc, on compro, que farà valer l’experiència de comprar a la ciutat; així com els vals de compra de Rubí s’ho val, que es podran adquirir en dues dates diferents: 4 de desembre i 12 de desembre. Enguany s’emetran 17.021 vals de 10 euros cadascun, que la ciutadania podrà aconseguir aportant la meitat del seu valor. Es podran adquirir un màxim de tres vals per persona.

La decoració nadalenca també contribuirà a dinamitzar el comerç local amb propostes com el projecte artístic NadalARTS, que ja alegra 175 aparadors gràcies al treball del col·lectiu d’il·lustradors i il·lustradores CIRC i a l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny edRa. També amb l’enllumenat i altres elements decoratius instal·lats per l’Ajuntament, com ara l’arc lluminós i amb photocall de la plaça de l’Onze de Setembre, la bola de la plaça del Doctor Guardiet, el gran arbre de l’Ajuntament i el de la plaça de la Nova Estació, o els conjunts d’estrelles i hexàgons presents als barris.

 

Campament Màgic

La programació de Nadal marca un camí d’emoció creixent fins a la nit més màgica de l’any: la Nit de Reis. Com sempre, l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient serà possible gràcies al guiatge del Mag Rubisenc, que els dies 2, 3 i 4 de gener, obrirà el seu Campament Màgic al parc del Castell per rebre-hi tots els infants i les seves famílies.

Com a novetat, es recuperarà l’espai de l’Arborètum que ja es va fer servir durant la pandèmia, fet que permetrà que el campament ampliï espai i es converteixi en una experiència màgica immersiva. Petits i grans podran saludar el Mag però també conèixer els seus ajudants i veure de prop els preparatius de l’arribada dels Reis. Gràcies a aquesta ampliació del campament, s’hi podrà donar accés lliure i continuat, entre les 17.30 i les 20.30 h, sense necessitat de reservar entrada.

Un cop tanqui el Campament Màgic, la ciutat s’endinsarà en els preparatius de l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient a l’Escardívol. Un cop a Rubí, i com a novetat, els Reis es desplaçaran fins al Casino per iniciar des d’allà el recorregut de la cavalcada, que es desenvoluparà pels mateixos carrers que l’any passat a excepció del tram inicial. Com sempre, hi participaran companyies artístiques de primer nivell i entitats i col·lectius locals que la convertiran en tot un espectacle.

A partir d’aquest divendres, ja es pot consultar la programació del Nadal al web municipal www.rubi.cat/nadal i, properament, a l’app Rubí Ciutat, on la informació es mantindrà sempre actualitzada. La ciutadania també disposarà d’un programa en paper que es distribuirà a diferents punts del municipi.