Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemorarà el Dia Universal dels Drets de la Infància El 20 de novembre a les 19 h, la façana de la casa consistorial s’il·luminarà amb llum blava seguint una iniciativa d’UNICEF per donar visibilitat a la celebració https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí commemorarà el Dia Universal dels Drets de la Infància

El 20 de novembre a les 19 h, la façana de la casa consistorial s’il·luminarà amb llum blava seguint una iniciativa d’UNICEF per donar visibilitat a la celebració

Al Centre Cívic La Cruïlla hi haurà tallers i jocs (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Al Centre Cívic La Cruïlla hi haurà tallers i jocs (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Dia Universal dels Drets de la Infància se celebra cada 20 de novembre recordant el dia en què l'Assemblea General de les Nacions Unides adoptava la Convenció dels Drets dels Infants, el 20 de novembre de 1989. Aquest any,  Rubí se sumarà a la commemoració del 20 de novembre a través de diferents propostes repartides entre el centre de la ciutat i el barri el Pinar.

Al matí, els i les membres del Consell dels Infants i Joves de Rubí acompanyats de l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez llegiran el manifest pels drets dels nens i les nenes des de Ràdio Rubí de manera que els centres escolars de la ciutat puguin reproduir l’enregistrament de la lectura i treballar-la a classe. A la tarda, de 17 a 19.30 h al Centre Cívic La Cruïlla hi haurà tallers i jocs a càrrec de l’Associació Compartir-Grup Social Marista i una xocolatada infantil amb el suport de l’Associació de Veïns del Pinar.

Les activitats programades volen contribuir a donar a conèixer entre la població la Declaració dels Drets dels Infants i reivindicar els principis que s’hi recullen. Un cop més, la commemoració se centra a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques. Per donar visibilitat a la celebració, UNICEF proposa aquest any que les Ciutats Amigues de la Infància il·luminin de manera simultània amb llum blava un espai o edifici emblemàtic del municipi. Rubí se suma a aquesta iniciativa il·luminant la façana de la casa consistorial a les 19 h. La ciutadania a títol individual també pot sumar-se a la proposta lluint peces de roba de color blau.

Celebració a Les Torres
El barri de Les Torres celebrarà el Dia Universal dels Drets de la Infància el 30 de novembre. L’Associació veïnal del barri de Les Torres i l’Ajuntament de Rubí han preparat activitats infantils de cuina saludable, maquillatge de fantasia i una activitat de matemàtiques. A més, l’Associació Mandegane dinamitzarà l’espai amb jocs infantils, gastronomia, música i balls típics del Senegal en una proposta que ha vehiculat el Servei de Cooperació. El veïnat també organitzarà un mercat de segona mà.