Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemorarà el Dia Mundial sense Tabac apel·lant a la protecció dels infants El proper 3 de juny, l’Ajuntament organitzarà una Festa sense fum a la plaça del Doctor Guardiet amb informació i activitats familiars https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemorarà el Dia Mundial sense Tabac apel·lant a la protecció dels infants

El proper 3 de juny, l’Ajuntament organitzarà una Festa sense fum a la plaça del Doctor Guardiet amb informació i activitats familiars

Cartell promocional del Dia Mundial sense Tabac.
Cartell promocional del Dia Mundial sense Tabac

Rubí se sumarà enguany al Dia Mundial sense Tabac, que es commemora el 31 de maig, amb diverses activitats organitzades per l’Ajuntament de Rubí, el Consorci Sanitari de Terrassa, Mútua de Terrassa i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. El mateix dia de l’efemèride, l’illa de vianants acollirà una taula informativa amb la col·laboració dels Centres d’Atenció Primària de la ciutat, mentre que el divendres 3 de juny tindrà lloc una Festa sense fum per a tota la família a la plaça del Doctor Guardiet.

Amb aquesta commemoració, es vol promoure la deshabituació tabàquica, donar a conèixer els recursos municipals per deixar de fumar, augmentar el número de visites a les unitats de tabaquisme dels CAP, i informar dels efectes nocius del tabac per als fumadors i el seu entorn, així com dels beneficis de deixar-lo. Enguany, a més, l’Ajuntament ha volgut posar el focus d’atenció en els infants, com a col·lectiu vulnerable que cal preservar del fum. “Els nens i nenes que viuen en entorns on hi ha fumadors tenen més risc de patir problemes de salut. Per això aquest any hem organitzat diverses activitats pensant en ells, que busquen donar-los veu i conscienciar les seves famílies de la importància de protegir-los del fum”, ha declarat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García.

El 31 de maig, de 10 a 13 h, es col·locarà una taula informativa a la cantonada de l’avinguda de Barcelona amb el carrer Sant Cugat, on s’oferirà assessorament sobre els mètodes i recursos per deixar de fumar i els efectes nocius del tabac, entre d’altres. Aquest mateix dia, Ràdio Rubí oferirà dins de la seva programació matinal una entrevista amb Juan Marcos, cap de Servei de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa al dia 3 de juny, entre les 17 i les 20 h, s’han programat diverses activitats a la plaça del Doctor Guardiet sota la denominació comuna de Festa sense fum. A banda d’un punt d’informació, la ciutadania també hi podrà trobar un inflable, una activitat per confeccionar un dibuix col·lectiu per un municipi lliure sense fum i l’espectacle itinerant Neenaw! Neenaw!, que sensibilitzarà els presents sobre els danys que provoca el tabac en el nostre cos. A més, tota la zona de la plaça en què es facin activitats es senyalitzarà com a espai sense fum.