Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemorarà el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional el proper 3 de desembre La plaça Pere Aguilera acollirà diversos actes, entre els quals hi haurà la lectura d’un manifest i un concert a càrrec de l’Escola Municipal de Música Pere Burés https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemorarà el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional el proper 3 de desembre

La plaça Pere Aguilera acollirà diversos actes, entre els quals hi haurà la lectura d’un manifest i un concert a càrrec de l’Escola Municipal de Música Pere Burés

Detall del cartell del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional.
Detall del cartell del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

Rubí se sumarà el proper 3 de desembre a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb tot un seguit d’actes reivindicatius i de sensibilització organitzats per l’Ajuntament i l’empresa municipal Font del Ferro. La celebració vol marcar un punt de partida per a una millora de l’atenció i els recursos adreçats a aquest col·lectiu, de manera que Rubí esdevingui una ciutat més accessible i més sensible a la diversitat, on es garanteixi la independència i la qualitat de vida de tota la ciutadania.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha refermat “el compromís del govern municipal de prioritzar durant aquest mandat la plena integració de les persones amb diversitat funcional. Volem que Rubí sigui una ciutat d’oportunitats per a tothom i aquest és un objectiu que abordarem d’una manera integral, amb el suport de les entitats que treballen en aquest àmbit”.

Els actes s’iniciaran a les 17.30 h a la plaça Pere Aguilera amb la lectura del manifest pels drets de les persones amb diversitat funcional, a càrrec d’usuaris i treballadors del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, del Centre Especial de Treball i del Servei de Teràpia Ocupacional de la Font del Ferro, de la Llar Tutelada de Ca n’Alzamora i d’AVAN; i el parlament de l’alcaldessa, Ana María Martínez.

A les 18 h, tindrà lloc en aquest mateix espai l’actuació de l’Orquestra de Semicorxeres i Sensibilització 5 D de l’Escola Municipal de Música Pere Burés.

Mentrestant, els rubinencs i rubinenques que vulguin expressar un desig per millorar la situació de les persones amb diversitat funcional podran escriure’l i penjar-lo a l’Arbre dels desitjos, que també estarà disponible el dia 4 entre les 10.30 i les 12.30 h.

Els actes previstos per a aquesta jornada es tancaran a les 19 h al Teatre Municipal La Sala amb la projecció de la pel·lícula Intocable, que explica en clau de comèdia l’especial relació d’amistat que s’estableix entre un milionari tetraplègic i el seu cuidador, un immigrant provinent d’un barri marginal. El passi, d’accés gratuït, anirà precedit d’una presentació de la regidora Marta García.

L’Ajuntament i la Font del Ferro conviden la ciutadania a sumar-se a la commemoració a través de les xarxes socials emprant l’etiqueta #jotambepuc.