Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemorarà el Dia Europeu de la Mediació amb una jornada de reflexió sobre les comunitats de veïns La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà diferents activitats al voltant de la mediació ciutadana el proper dimarts 23 de gener https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí commemorarà el Dia Europeu de la Mediació amb una jornada de reflexió sobre les comunitats de veïns

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà diferents activitats al voltant de la mediació ciutadana el proper dimarts 23 de gener

L’any passat, el Servei de Mediació va celebrar el seu 10è aniversari amb diversos actes (foto: Localpres).
L’any passat, el Servei de Mediació va celebrar el seu 10è aniversari amb diversos actes (foto: Localpres)

El Servei de Mediació Ciutadana de l’Ajuntament de Rubí commemorarà el Dia Europeu de la Mediació el proper dimarts 23 de gener amb una jornada de reflexió sobre les comunitats de veïns. La trobada tindrà lloc a partir de les 17.30 h a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i serà presentada per l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Durant la jornada, l’equip de mediació de l’Ajuntament farà una exposició sobre l’activitat que desenvolupa aquest servei en relació a les comunitats de veïns. A continuació, s’obrirà una taula d’experiències on intervindrà veïnat que ha participat a diferents processos de mediació. La jornada finalitzarà amb un teatre fòrum a càrrec de la Xarxa Antirumors i del grup de teatre social del Casal de la Gent Gran de Rubí II (c. Lepant).

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha animat la ciutadania a participar d’aquest espai de reflexió: “La mediació és una via diferent de resolució de conflictes que és especialment útil en l’àmbit de les comunitats de veïns. La mediació es basa en el diàleg, el respecte, la confiança i la responsabilitat i, si apostem per ella, ho estem fent per una ciutat sense prejudicis”.

La mediació com a via de resolució de conflictes
Rubí compta des del 2007 amb un Servei de Mediació Ciutadana, actualment ubicat al carrer Maria Aurèlia Capmany, 32-34, baixos. Aquest recurs promou la gestió alternativa de conflictes mitjançant l’ús prioritari de la mediació, tot creant un espai de seguretat, confidencial i no advers en què les parts afectades puguin comunicar-se d’una manera diferent a com ho havien fet fins al moment.

Els conflictes que poden ser objecte de mediació són aquells que afecten l’ús de l’espai públic i de la proximitat veïnal, els del barri o de la comunitat, aquells entre entitats o associacions i les relacions interpersonals. No ho són, en canvi, els conflictes de tipus familiar, aquells en què no es dona la condició d’igualtat entre les parts ─com ara els casos de violència de gènere─, els conflictes que tenen l’Ajuntament com una de les parts implicades, aquells en què s’hagi iniciat un procés penal o els conflictes escolars.

Les persones interessades a recórrer al Servei de Mediació Ciutadana ho poden fer trucant al telèfon 93 588 70 00 ext. 4452, enviant un correu electrònic a o bé presencialment al carrer Maria Aurèlia Capmany, 32-34, baixos. L’horari d’atenció sense cita prèvia és els dimecres de 15 a 19 h i els divendres de 10 a 14 h.