Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemorarà aquest diumenge el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color blau per fer visible el suport de la ciutat a les famílies que pateixen aquest trastorn https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemorarà aquest diumenge el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color blau per fer visible el suport de la ciutat a les famílies que pateixen aquest trastorn

L’Ajuntament il•luminat per l’autisme el 2016 (foto: Localpres).
L’Ajuntament il•luminat per l’autisme el 2016 (foto: Localpres)

Rubí se sumarà per segon any consecutiu a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que tindrà lloc aquest diumenge 2 d’abril. Coincidint amb aquesta data, l’edifici de l’Ajuntament es tenyirà de blau amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i expressar un missatge d’inclusió, tolerància i respecte en relació a aquest trastorn.

Aquest gest simbòlic de suport a les persones que conviuen amb el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) es completarà amb una conferència que tindrà lloc el 26 d’abril a les 18 h a l’Ateneu Municipal. La xerrada anirà a càrrec de l’equip del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Rubí i es dividirà en una part informativa i una altra dedicada a l’intercanvi d’experiències.

Vam iniciar aquesta commemoració simbòlica l’any passat amb l’objectiu de fer visible la problemàtica que pateixen les persones amb autisme i les seves famílies i expressar-los el nostre suport. Enguany fem un pas més organitzant una xerrada que els pot proporcionar informació útil i, sobretot, un espai on compartir la seva situació. Tot això ho fem sota el paraigua del Pla d’atenció a la diversitat funcional, que ens marca el camí a seguir per fer de Rubí una ciutat plenament inclusiva”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme
El 2007, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per unanimitat el 2 d’abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme per posar de relleu la necessitat de millorar la qualitat de vida dels nens i nenes autistes, amb l’objectiu que puguin tenir una vida plena i digna.

Es calcula que aquest trastorn afecta 1 de cada 100 infants que neixen a Europa, i que a l’estat espanyol hi ha més de 450.000 persones que el pateixen. El Trastorn de l’Espectre Autista, d’origen neurobiològic, acompanya la persona al llarg de tota la seva vida i es presenta de forma diferent en cada cas. Aquesta simptomatologia diversa obliga a abordar l'afecció de forma coordinada des de diferents vessants: educatiu, pediàtric, psicològic i neurològic.