Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora la Diada Nacional de Catalunya La pluja ha obligat a suspendre una part de l'acte, que tot i així ha reunit unes 200 persones a la plaça de l’Onze de Setembre, on ha tingut lloc la tradicional ofrena floral al monument “Dempeus” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemora la Diada Nacional de Catalunya

La pluja ha obligat a suspendre una part de l'acte, que tot i així ha reunit unes 200 persones a la plaça de l’Onze de Setembre, on ha tingut lloc la tradicional ofrena floral al monument “Dempeus”

L'alcaldessa i els grups municipals, durant l'ofrena institucional (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'alcaldessa i els grups municipals, durant l'ofrena institucional (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Representants del teixit associatiu i polític, així com rubinencs i rubinenques a títol personal, s’ha donat cita aquest dimecres a la plaça de l’Onze de Setembre per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Unes 200 persones han assistit a la tradicional ofrena floral al monument Dempeus en una jornada que s'ha vist notablement deslluïda per la pluja. Després que la nit anterior les precipitacions ja obliguessin a suspendre els actes de la Prediada, aquest dimecres s'han hagut de cancel·lar les actuacions de les entitats culturals amb què es tanca habitualment la commemoració.

L’acte s’ha iniciat amb l'ofrena floral dels grups polítics amb representació municipal, seguits de la resta de partits i d'una trentena d'entitats locals. Aquesta part del programa ha finalitzat amb la interpretació de l'Himne de Rubí i del cant d'Els Segadors a càrrec de la Societat Coral Unió Rubinenca i l'Obrador Coral de Rubí. A continuació ha tingut lloc l’ofrena institucional per part de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i els representants dels grups municipals del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), En Comú Podem (ECP), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP). Una nova interpretació del cant d'Els Segadors a càrrec de la Societat Coral Unió Rubinenca ha posat fi a l'acte.

En el marc d'aquesta jornada, l'alcaldessa ha defensat la necessitat “que aquesta pugui ser una Diada de tothom, compartida, on ningú se senti exclòs; una expressió de llibertat en el marc del civisme i el respecte”, i ha afegit: “Saber conviure amb les nostres diverses opinions és una exigència de la democràcia”.

Imatges relacionades

Els i les representants dels partits, durant la interpretació del cant d'"Els Segadors" (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Els i les representants dels partits, durant la interpretació del cant d'"Els Segadors" (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)