Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau 400 nens i nenes de nou escoles de la ciutat exposen al Celler una obra artística col·lectiva que representa la seva visió de la pau https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

400 nens i nenes de nou escoles de la ciutat exposen al Celler una obra artística col·lectiva que representa la seva visió de la pau

La instal·lació és la Sala de les Tines del Celler  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La instal·lació és la Sala de les Tines del Celler (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

400 nens i nenes de sisè de primària de nou escoles de Rubí han participat aquest dilluns en la primera trobada interescolar de la ciutat per commemorar el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP), una jornada que recorda el llegat pacifista de Mahatma Gandhi i coincideix amb l’aniversari de la seva mort. La commemoració ha girat al voltant de l’exposició col·lectiva Resseguint la Pau, que es pot veure a la sala de les Tines del Celler fins al 12 de febrer.

L’alumnat de 6è de primària de les escoles participants -Escola Schola, Escola del Bosc, Escola Ca n'Alzamora, Escola Mossèn Cinto Verdaguer, Escola de Ca n'Oriol, Escola Ribas, Escola Ramon Llull, Institut-Escola Teresa Altet i Germans Maristes- ha treballat a l’aula una obra de mig o gran format que ha resseguit les siluetes dels i les alumnes sobre una tela convertida en llenç. A través de la creació de l’obra artística, els nens i nenes han pogut treballar competències individuals i col·lectives relacionades amb els drets humans. Així, l’activitat promou el respecte per l’altre, el dret a la no discriminació des del treball en equip i la cooperació entre infants.

L’acció ha culminat aquest dilluns amb la unió de totes les obres en una exposició col·lectiva que els i les alumnes han pogut visitar en primícia acompanyats de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora de Cooperació, Elena Montesinos Pujante.

Des d’on podem incidir perquè aquest món sigui millor és des de l’educació. Avui parlem de la pau i la no-violència i estem convençudes que des de l’educació és des d’on hem de treballar aquests valors. És el nostre deure i la nostra obligació fer-ho”, ha argumentat l’alcaldessa. ResSeguint la Pau és una activitat que s’ofereix als centres a través de la Guia Educativa i que es coordina des del servei de Cooperació municipal amb l’entitat Creart. Per la regidora de Cooperació, “és molt important treballar els valors de no-violència i de resolució de conflictes per posar una pantalla davant dels discursos d’odi que poden acabar materialitzant-se en violència”.

L’obra col·lectiva estarà exposada al Celler fins al 12 de febrer per tal que la pugui veure tothom qui ho vulgui i que l’alumnat ho pugui visitar amb les seves famílies. El Celler està obert al públic de dijous a diumenge d’11 a 14 h i de dijous a dissabte, també de 17 a 20 h.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

DENIP Imatge de grup
DENIP Imatge de grup
DENIP L'alcaldessa ha recorregut la instal·lació
DENIP L'alcaldessa ha recorregut la instal·lació