Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora el Dia de la Constitució El 38è aniversari de la Carta Magna s’ha celebrat amb la lectura d’articles del text a càrrec de diferents grups polítics https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemora el Dia de la Constitució

El 38è aniversari de la Carta Magna s’ha celebrat amb la lectura d’articles del text a càrrec de diferents grups polítics

La commemoració del Dia de la Constitució ha tingut lloc a la plaça Pere Aguilera (foto: Localpres).
La commemoració del Dia de la Constitució ha tingut lloc a la plaça Pere Aguilera (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha celebrat el 38è aniversari del referèndum d’aprovació de la Constitució amb un acte institucional a la plaça Pere Aguilera que ha aplegat 150 persones. En el seu discurs, l’alcaldessa Ana María Martínez, ha destacat el valor històric del text que permet l’actual marc de convivència. “Molts dels que defensem el seu valor històric i democràtic, defensem també que hem de tenir una constitució reformada i renovada que doni resposta als nou reptes, a l’encaix de les diverses nacionalitats que formen l’Estat a través d’una solució dialogada i pactada”, ha conclòs Martínez.

L’acte, que ha consistit en la lectura pública de diversos d’articles de la Constitució, estava obert a tots els partits polítics amb representació al ple, però finalment han accedit a llegir-los, en aquest ordre: Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Ciutadans - Partido de la Ciudadania (C’s) i Partit Popular (PP). Amb aquest acte, s’acompleix una moció aprovada al darrer ple municipal que va prosperar amb els vots de l’equip de govern, PP i C’s.

Com a entitat, ha participat de la convocatòria, Societat Cívil Catalana (SCC).

Paral·lelament a l’acte institucional, unes 120 persones de formacions independentistes s’han concentrat també a Pere Aguilera en contra de la celebració inèdita a Rubí i a Catalunya del dia de la Constitució. La protesta s’ha saldat sense incidents.