Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora el Dia d’Andalusia amb una ofrena floral al bust de Blas Infante A causa de les restriccions per contenir la COVID-19, enguany s’ha hagut de prescindir de la tradicional jornada de convivència al parc de Ca n’Oriol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemora el Dia d’Andalusia amb una ofrena floral al bust de Blas Infante

A causa de les restriccions per contenir la COVID-19, enguany s’ha hagut de prescindir de la tradicional jornada de convivència al parc de Ca n’Oriol

L’ofrena floral ha tingut lloc aquest diumenge (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’ofrena floral ha tingut lloc aquest diumenge (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest diumenge, una cinquantena de persones han participat a la commemoració institucional del Dia d’Andalusia. La celebració, que aquest any ha sigut més reduïda del que és habitual a causa de les restriccions per evitar la propagació de la COVID-19, ha consistit en una ofrena floral a Blas Infante, considerat l’ideòleg de l’andalusisme.

Membres del Consistori, entitats andaluses i altres associacions de la ciutat han participat a l’ofrena, que ha tingut lloc a la plaça d’Andalusia, on està situat el bust d’Infante. “Tot i les restriccions sanitàries, no hem volgut perdre l'oportunitat de celebrar el Dia d'Andalusia. Rubí va ser ciutat d'acollida de molts andalusos i andaluses, que han enriquit la nostra societat i han estat una peça fonamental en el creixement del nostre municipi”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

L’acte, que enguany no ha comptat amb els habituals parlaments, ha finalitzat amb la interpretació dels himnes d'Andalusia i Catalunya per part del professorat de l'Escola Municipal de Música Pere Burés.

 

Una celebració més reduïda de l’habitual

Enguany, la Coordinadora de Entidades Andaluzas de Rubí (CECAR) ha hagut d’ajustar el programa d’actes per celebrar el Dia d’Andalusia a les limitacions que ha establert el Procicat per contenir la COVID-19.

Cada any, l’entitat, amb la col·laboració de l’Ajuntament, programa un conjunt de propostes per commemorar aquesta diada i refermar, d’una forma lúdica, els lligams entre la ciutat i aquesta comunitat autònoma. Així, aquest any s’ha hagut de prescindir de la conferència inaugural i de la jornada de convivència que té lloc al parc de Ca n’Oriol.