Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora el 91è aniversari de la Segona República La ciutat homenatjarà dilluns Juan Martínez Martínez i Paqui Cruz Punteros en el marc de la presentació del llibre biogràfic Coraje y compromiso: memorias de un comunista https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí commemora el 91è aniversari de la Segona República

La ciutat homenatjarà dilluns Juan Martínez Martínez i Paqui Cruz Punteros en el marc de la presentació del llibre biogràfic Coraje y compromiso: memorias de un comunista

Les persones assistents a l’ofrena floral (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Les persones assistents a l’ofrena floral (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Entitats locals i partits polítics han fet aquest dimecres una ofrena floral a la plaça de la República per commemorar el 91è aniversari de la Segona República. “Partits, entitats i, evidentment, la institució, l’Ajuntament, ens hem volgut trobar davant d’aquest monòlit, en aquesta plaça de la República, per commemorar el 91è aniversari de la República i reivindicar els valors que representa. Ens amenaçava molt la pluja i no hem pogut fer l’acte amb tota la infraestructura que voldríem, però el més important era ser aquí i commemorar aquest dia” ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. 

L’acte s’ha obert amb l’ofrena institucional en nom de l’Ajuntament de Rubí que ha anat a càrrec de l’alcaldessa i portaveus de grups municipals. Després, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i En Comú Podem (ECP) han deixat flors al monòlit de la plaça de la República i, finalment, s’han sumat a l’ofrena floral Òmnium Rubí i l’Associació de la Gent Gran de Rubí.

Homenatge a Juan Martínez Martínez i Paqui Cruz Punteros

La presentació del llibre biogràfic de Juan Martínez Martínez, Coraje y compromiso: memorias de un comunista,  servirà per homenatjar dilluns la figura del rubinenc i de la seva companya de vida, Paqui Cruz Punteros, que va morir el passat mes de desembre als 82 anys. Martínez i Cruz, tots dos represaliats pel franquisme, han dedicat gairebé tota la vida a la lluita antifranquista i antifeixista i a la defensa del comunisme i el republicanisme. “Hi ha persones a la ciutat que són significativament més importants que d’altres en la defensa dels valors republicans, i d’altres. El Juan Martínez i la Paqui Cruz han patit molt per defensar valors que avui estem reivindicant amb aquesta ofrena floral”, ha recordat la màxima edil de la ciutat.

L’acte de presentació de les memòries de Juan Martínez Martínez tindrà lloc dilluns 25 d’abril a l’auditori del Castell. Per assistir a l'acte, cal fer inscripció prèvia a museu@ajrubi.cat o al telèfon 93 588 75 74.