Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora aquest divendres el Dia Internacional contra la Violència de Gènere Coincidint amb l’efemèride, la plaça del Doctor Guardiet acollirà la lectura del tradicional manifest, que enguany anirà a càrrec d’alumnat de l’INS Duc de Montblanc https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí commemora aquest divendres el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Coincidint amb l’efemèride, la plaça del Doctor Guardiet acollirà la lectura del tradicional manifest, que enguany anirà a càrrec d’alumnat de l’INS Duc de Montblanc

Lectura del manifest de l’any passat (foto: Localpres).
Lectura del manifest de l’any passat (foto: Localpres)

La plaça del Doctor Guardiet serà l’escenari aquest divendres a partir de les 17 h de l’acte central de commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. La trobada s’obrirà amb el parlament de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i tindrà com a moment més destacat la lectura del manifest consensuat per la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions i les entitats municipalistes. Enguany, el text serà pronunciat per nois i noies de l’Institut Duc de Montblanc i es podrà seguir en llenguatge de signes.

Un cop llegit el manifest, hi haurà una petita interpretació musical i un llançament simbòlic de globus. A continuació, es donarà pas a la representació Si no fas res, n’ets còmplice i a una xocolatada sense gluten que servirà per cloure l’acte.

Altres actes al voltant del 25N
Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, l’Ajuntament ha preparat diversos actes que busquen sensibilitzar la ciutadania i avançar en l’objectiu de posar fi a aquesta problemàtica. Les propostes van iniciar-se el passat 9 de novembre amb el Taller d’autoprotecció i defensa personal per a dones, organitzat conjuntament per la regidoria de Polítiques d’Igualtat i la Policia Local.

A banda d’aquesta activitat, l’Ateneu Municipal ha acollit una exposició de dibuix i fotografia a càrrec de l’Asociación de Mujeres Creativas del Vallès, mentre que la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha estat l’escenari de la mostra Imatges per pensar, de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació. La mateixa biblioteca i les llibreries L’Ombra i El Racó del Llibre també han mostrat durant aquests dies una selecció de llibres i documents relacionats amb la violència masclista.

Aquest dijous a les 19 h, a més, l’Associació Candela ofereix a l’Ateneu la xerrada Famílies sense armaris: Com acollir la diversitat sexual i de gènere dels nostres fills i filles, que té com objectiu combatre els prejudicis que pateix la comunitat LGBTI.

Durant aquest mes de novembre, l’Ajuntament també està incidint en la difusió del telèfon 900 900 120, el servei d’atenció permanent, gratuït i confidencial contra la violència masclista.