Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora aquest diumenge el Dia Internacional dels Drets dels Infants La plaça del Doctor Guardiet acollirà diverses activitats lúdiques que culminaran amb la lectura d’un manifest per part del Consell dels Infants i el parlament de l’alcaldessa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemora aquest diumenge el Dia Internacional dels Drets dels Infants

La plaça del Doctor Guardiet acollirà diverses activitats lúdiques que culminaran amb la lectura d’un manifest per part del Consell dels Infants i el parlament de l’alcaldessa

El Dia Internacional dels Drets dels Infants es va commemorar per primer cop el 2015 (foto: Localpres).
El Dia Internacional dels Drets dels Infants es va commemorar per primer cop el 2015 (foto: Localpres)

La plaça del Doctor Guardiet tornarà a ser l’escenari aquest diumenge, 20 de novembre, dels actes de commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants organitzats per l’Ajuntament. A banda d’un espai en què reivindicar el protagonisme dels nens i nenes, la trobada d’aquest diumenge també serà l’oportunitat de compartir amb tota la ciutadania la recent concessió a Rubí del segell de reconeixement Ciutat Amiga de la Infància.    

La celebració s’iniciarà a les 10.30 h amb un seguit d’activitats lúdiques que inclouran jocs gegants al voltant de la temàtica dels drets dels infants, una xocolatada, diverses actuacions a càrrec de les corals de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i un espectacle de contes. Sobre les 12.50 h, està prevista la lectura del manifest de la jornada a càrrec del Consell dels Infants i, tot seguit, la intervenció de l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Amb l’acte d’aquest diumenge, es vol donar a conèixer entre la població la Declaració dels Drets dels Infants i reivindicar els principis que s’hi recullen. La commemoració recordarà la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques.

Ciutat Amiga de la Infància
La commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants arriba només uns dies després que l’Ajuntament de Rubí hagi recollit el segell de reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, atorgat pel Comitè Espanyol de la UNICEF.

Amb la concessió d’aquesta distinció, la ciutat passa a formar part d’una xarxa de 170 municipis compromesos en la promoció i implementació de polítiques municipals a favor dels drets dels nens i nenes de tot l’estat.