Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemorarà aquest dilluns el Dia Universal dels Drets dels Infants De 16.30 a 19.30 h, la plaça del Doctor Guardiet acollirà diverses activitats lúdiques i reivindicatives adreçades a les famílies https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemorarà aquest dilluns el Dia Universal dels Drets dels Infants

De 16.30 a 19.30 h, la plaça del Doctor Guardiet acollirà diverses activitats lúdiques i reivindicatives adreçades a les famílies

Acte del 2016 a la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres).
Acte del 2016 a la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres)

El proper dilluns, 20 de novembre, la plaça del Doctor Guardiet tornarà a ser l’escenari de la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants. Aquest espai acollirà diverses activitats organitzades per l’Ajuntament amb l’objectiu de reivindicar el protagonisme dels nens i nenes.

Entre les 16.30 i les 19.30 h, s’han programat jocs i espectacles infantils, una cantada a càrrec de les corals externes de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i una xocolatada. El moment central de la tarda, però, serà la lectura del manifest pels drets dels infants a càrrec del Consell dels Infants i Adolescents de Rubí, que estarà acompanyat per l’alcaldessa, Ana María Martínez.

El Dia Universal dels Drets dels Infants també es viurà als barris en els dies posteriors al 20 de novembre. L’endemà a les 17 h, la plaça de Ca n’Oriol acollirà una tarda de jocs i xocolatada sota el títol Tinc drets!. El 23 de novembre a la mateixa hora, la commemoració es traslladarà a la plaça Nova de Les Torres amb l’espectacle Mou-te pels drets dels infants. Finalment, els dies 23 i 24 també a les 17 h, es podrà gaudir del taller Tinc dret a un nom! davant el Centre Cívic del Pinar La Cruïlla.

Les activitats programades volen contribuir a donar a conèixer entre la població la Declaració dels Drets dels Infants i reivindicar els principis que s’hi recullen. Un cop més, la commemoració se centra a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques.

Ciutat dels Infants
Ja fa un any que Rubí va obtenir el segell de reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, atorgat pel Comitè Espanyol de la UNICEF. Aquesta distinció situa el municipi dins una xarxa de 170 poblacions compromeses en la promoció i implementació de polítiques municipals a favor dels drets dels nens i nenes.

Per a l’alcaldessa, Ana María Martínez, jornades com la d’aquest 20 de novembre han de servir per “refermar aquest compromís i fer-ne partícip el conjunt de la ciutadania. Rubí ha fet una aposta per la infància que acaba sent una aposta pel futur de tots i de totes. Ser una veritable Ciutat dels Infants, mirar tot el que fem amb ulls de nen, és la millor garantia d’una ciutat millor”.