Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora amb una conferència el Dia de la Constitució L’acte va comptar amb la presència de regidors i regidores de diferents formacions polítiques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemora amb una conferència el Dia de la Constitució

L’acte va comptar amb la presència de regidors i regidores de diferents formacions polítiques

Un moment de la xerrada a l’auditori de la biblioteca (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Un moment de la xerrada a l’auditori de la biblioteca (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha commemorat aquest dimarts el Dia de la Constitució amb una conferència sobre la Carta Magna espanyola i les seves possibles reformes. La xerrada ha anat a càrrec de Joan Botella Corral, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Botella ha estat degà del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i vocal del Consell de l'Audiovisual de Catalunya entre 1997 i 2006. Especialitzat en estudis electorals, actituds polítiques i mitjans de comunicació, Botella és autor o coautor d'una quinzena de llibres dels quals destaquen El sistema electoral (Ed. Tecnos, 1966), La ciudad democrática (Ed. Serbal, 1999) i Democracy in Contemporary Spain (Yale Univ. Press, 2004).

Durant la conferència, que ha tingut lloc a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, el catedràtic ha plantejat la necessitat de reformar la Constitució, especialment per actualitzar-la. “Avui, el règim del 78 està molt qüestionat i hi ha molta gent que no s’identifica amb una Constitució acordada abans que nasquessin. Cal reconnectar la Constitució Espanyola amb les noves generacions, el text ha de donar resposta a les noves circumstàncies de la vida”, ha dit.

Tot i acceptar que el procés per fer canvis a la Carta Magna “és molt complicat”, el catedràtic ha argumentat tres grans propostes de reforma: concretar la relació amb la Unió Europea, les competències de les Comunitats Autònomes i el seu finançament.

L’acte va comptar amb la presència de regidors i regidores de diferents formacions polítiques.