Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora amb diversos actes el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha participat de les activitats organitzades aquest cap de setmana per l’entitat RubíTEA https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí commemora amb diversos actes el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha participat de les activitats organitzades aquest cap de setmana per l’entitat RubíTEA

L’alcaldessa i la presidenta de RubíTEA, durant la lectura del manifest (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i la presidenta de RubíTEA, durant la lectura del manifest (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ha commemorat aquest cap de setmana el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme amb tot un seguit d’activitats organitzades per l’entitat RubíTEA amb el suport de l’Ajuntament. La programació s’ha desenvolupat a diversos espais de la ciutat i ha tingut les famílies com a grans protagonistes.

Coincidint amb la jornada commemorativa del dissabte 2 d’abril, el pavelló municipal de Can Rosés ha acollit un partit de l’equip del CEF Can Mir-RubíTEA i una parada informativa i de venda de productes. També amb motiu d’aquest dia, la façana de l’Ajuntament s’ha il·luminat del color blau que identifica l’autisme.

Els actes s’han traslladat aquest diumenge a la urbanització de Castellnou, on ha tingut lloc la tradicional Festa de l’Autisme, amb tallers familiars i un àpat final. En el marc d’aquesta trobada, la presidenta de RubíTEA, Esther Martínez Martínez, ha fet lectura del manifest d’enguany, englobat en la campanya Un feliç viatge per la vida. El text vol fer arribar a la societat les necessitats i desitjos de les persones amb autisme i les seves famílies en relació a diferents aspectes que incideixen de forma en la seva qualitat de vida: la detecció precoç i l’atenció des dels primers moments del diagnòstic, l’educació, l’ocupació, el suport per a la inclusió en la comunitat, el respecte a les seves preferències individuals i a construir una vida independent, i una atenció sociosanitària adequada i específica en totes les etapes de la vida.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, s’ha sumat a les reivindicacions de les famílies amb persones amb TEA: “El lema d’aquest any, Un feliç viatge per la vida, sintetitza segurament el que totes i tots vosaltres desitgeu, que les persones amb TEA tinguin prou qualitat de vida i el benestar emocional que mereixen. A Rubí, intentem avançar en aquest sentit, segurament més lents del que voldríem però amb la voluntat ferma d’assolir una ciutat plenament inclusiva”. Martínez ha citat el Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional com el full de ruta que està guiant l’acció municipal de suport a les famílies amb persones amb TEA i també de sensibilització de la ciutadania en general.

Els actes del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme culminaran aquest dilluns a les 17.30 h a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler amb la xerrada Comprendre i tractar l’ansietat en l’autisme, a càrrec de la psicòloga clínia i directora de la Fundació Bellaire Olga Gisbert Reig. L’assistència és lliure però cal reservar plaça enviant un correu a oadf@ajrubi.cat.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

Partit de futbol inclusiu (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Partit de futbol inclusiu (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)