Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí col·labora amb Refugees Welcome per acollir refugiades L’entitat canalitzarà la voluntat d’ajuda de la ciutadania que ha ofert la seva llar per conviure amb persones refugiades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí col·labora amb Refugees Welcome per acollir refugiades

L’entitat canalitzarà la voluntat d’ajuda de la ciutadania que ha ofert la seva llar per conviure amb persones refugiades

El consistori traslladarà els oferiments a l’entitat i hi col·laborarà per facilitar l’acollida al municipi  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El consistori traslladarà els oferiments a l’entitat i hi col·laborarà per facilitar l’acollida al municipi (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’organització sense ànim de lucre Refugees Wellcome començarà a treballar a Rubí  per connectar els rubinencs i rubinenques que volen acollir refugiades amb les persones desplaçades que arriben al territori. Durant el proper mes, tècnics de l’entitat es trobaran amb la desena de veïns i veïnes de la ciutat que fins ara han ofert cada seva com a llars d’acollida amb motiu del conflicte d’Ucraïna. L’equip de Refugees Wellcome es reunirà amb cada unitat familiar i els guiarà en el procés per acollir una persona refugiada o vehiculant la seva voluntat d’ajuda de la millor manera possible. La ciutadania que vulgui obrir casa seva a la possibilitat de conviure amb persones refugiades que arriben a Rubí poden omplir el formulari de la Borsa de Voluntariat. El consistori traslladarà els oferiments a l’entitat i hi col·laborarà per facilitar l’acollida al municipi.

Refugees Welcome treballa des de 2015 connectant a la ciutadania que decideix acollir amb les persones desplaçades que arriben al territori, amb una metodologia pròpia d'anàlisi, cribratge de perfils i posterior posada en comú. L'entitat recull, per una banda, la voluntat de acollida de la societat i, de l'altra, analitza la necessitat d'habitatge on es troben persones desplaçades en situació de necessitat residencial.

Objectius de Desenvolupament sostenible