Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí col·labora amb la campanya d’identificació i esterilització d’animals de companyia 'Sóc responsable' de FAADA Fins al 5 de maig, la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals ofereix descomptes per a aquest tipus de tràmits i tractaments https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí col·labora amb la campanya d’identificació i esterilització d’animals de companyia 'Sóc responsable' de FAADA

Fins al 5 de maig, la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals ofereix descomptes per a aquest tipus de tràmits i tractaments

Enguany, la campanya compta amb la imatge de dues de les actrius de la popular sèrie 'Merlí'.
Enguany, la campanya compta amb la imatge de dues de les actrius de la popular sèrie 'Merlí'

L’Ajuntament de Rubí s’ha sumat a la nova campanya ‘Sóc responsable’ que impulsa FAADA (Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals) d’identificació i esterilització d’animals de companyia a preus promocionals. Amb aquesta iniciativa es pretén informar a les persones propietàries d’un gos, gat o fura de l’obligació d’identificar les seves mascotes i de la importància d’esterilitzar-les ─tasca en la qual col·labora el consistori─ i, a la vegada, oferir-los facilitats per a dur a terme aquest tràmit i tractament.

Així, FAADA estableix el preu màxim tant de les identificacions com de les esterilitzacions que poden cobrar els centres veterinaris col·laboradors durant la vigència de la campanya ─del 5 de febrer al 5 de maig de 2018─.

Cal tenir en compte que la majoria dels animals de Catalunya no estan esterilitzats ni identificats. De fet, encara hi ha molta gent que pensa que esterilitzar és perjudicial per als animals o bé que no aporta cap benefici, i que la identificació tampoc no és necessària, especialment quan es tracta de gats. Cada any, més de 30.000 animals són abandonats a Catalunya. La causa principal és la manca de control de la natalitat.

Per aquest motiu, FAADA impulsa aquesta campanya a preus promocionals, amb la convicció que les polítiques de prevenció són la millor eina per evitar el problema de la superpoblació.

Inscripció a la campanya
Totes les persones que tinguin gos, gat i/o fura a qualsevol població de Catalunya es poden inscriure a la campanya ‘Sóc responsable’. L’animal ha d’estar identificat amb microxip ─segons preveu la Llei de Protecció dels Animals─ i, en cas que no ho estigui, serà requisit indispensable posar-l’hi abans esterilitzar-lo. La inscripció es pot fer a través d’aquest formulari fins al 5 de maig.

La identificació amb microxip i el cens municipal són obligatoris a tota Espanya. El microxip és el DNI de l’animal i la millor garantia de poder-lo recuperar en cas de pèrdua. La grandària del microxip és similar a un gra d'arròs, s’implanta sota la pell, és indolor i innocu i dura tota la vida. Censar l'animal també és important i obligatori. La inscripció al registre censal es fa a l’ajuntament del municipi on residim, que el dona d’alta al Registre General d'Animals de Companyia (ANICOM).

D’altra banda, la decisió d'esterilitzar al nostre animal és un acte de responsabilitat cap a ell, bàsica per prevenir i evitar problemes de salut i de benestar general (emocional, físic i hormonal). És la millor opció per garantir el control de la natalitat de gossos, gats i fures, evitar naixements no desitjats i cries sense control.

L’any passat, en el marc d’aquesta iniciativa, es van esterilitzar 8.439 animals a Catalunya i se’n van identificar 5.564 amb la col·laboració de 286 centres veterinaris. Tenint en compte les dades estadístiques de reproducció de gossos i gats, es va evitar el naixement de 50.634 animals.