Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebrarà orgullosa el Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI La commemoració tindrà lloc el 30 de juny a la plaça Salvador Allende, emmarcada en la Festa Major de Sant Pere https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebrarà orgullosa el Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI

La commemoració tindrà lloc el 30 de juny a la plaça Salvador Allende, emmarcada en la Festa Major de Sant Pere

El ventall de Rubí Orgullosa es repartirà durant la Festa Major  (foto: Ajuntament de Rubí).
El ventall de Rubí Orgullosa es repartirà durant la Festa Major (foto: Ajuntament de Rubí)

La reivindicació del Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI es concretarà a Rubí el 30 de juny amb la celebració Rubí Orgullosa que vol fer visible la diversitat afectiva, sexual i de gènere per contribuir a una societat lliure de prejudicis i estereotips, i rebutjar tota discriminació per motius d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere. La commemoració tindrà lloc el 30 de juny a la plaça Salvador Allende, emmarcada en la Festa Major de Sant Pere.

Les i les joves del col·lectiu local Kaipé obriran la celebració a les 19 h amb un manifest que reivindica el dret de tothom a ser i estimar, a expressar lliurement la identitat i orientació sexual, i a viure i gaudir de la ciutat sense por ni vergonya. A les 19.15 h, Gabriela Moreno, Sílvia Sicore i Mar Augusto interpretaran el poema Yo monstruo mío de l’artista i activista trans* argentina Susy Shock. Totes dues propostes s’oferiran amb traducció a la llengua de signes.

Després, la música i el ball seran les protagonistes de la festa. La Rubí Drag Race (19.30 h) és un espectacle de música, ball, màgia i molt d’humor amb les Drag-queen Astrabomb, Alice Spears i Ruby The Lux que demanaran al públic que hi participi activament. Les dissenyadores i fashionistes rubinenques Hanna Oueld, Berta Mir i Dany Briones presentaran després (21.15 h) una col·lecció molt acolorida inspirada en l’orgull LGBTI amb la desfilada Nits d’estiu. La nit s’allargarà amb el concert de Tribade (23.30 h), que proposa una fusió d’afrobeat, flamenc i breakbeat amb lletres 100% compromeses, i una sessió a càrrec de DJ Trapella (01 h).

El Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI, el 28 de juny, la bandera de l’arc de Sant Martí lluirà a la façana de la casa consistorial. Durant tota la Festa Major, la ciutadania podrà fer servir el ventall Rubí Orgullosa amb els colors de la bandera LGBTI per una banda i la ubicació dels Punts Liles d’atenció a les violències masclistes i LGBTI-fòbiques, per l’altra. Durant els dies de Festa Major, hi haurà punts d'informació i professionals itinerants oferint suport o assessorament en relació a agressions masclistes i LGBTI-fòbiques. Els punts liles s’ubicaran a l’Escardívol (Divendres 28 de juny, de 23 a 5.30 h; Divendres 29 de juny, de 23 a 6.30 h i Dissabte 30 de juny, de 22.30 a 04.30 h) i a la Fira d’atraccions de Rubí Forma (Divendres 28 de juny, de 21 a 2.30 h; Divendres 29 de juny, de 21 a 3.30 h i Dissabte 30 de juny, de 21 a 1.30 h).

Objectius de Desenvolupament sostenible