Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebrarà la 25a edició de la Fira de Sant Galderic La cita del 19 octubre inclou des d’uns dies abans la ruta de ‘De tapes per la fira’ amb propostes inèdites de 28 restauradors/es de la ciutat https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/rubi-celebrara-la-25a-edicio-de-la-fira-de-sant-galderic/@@images/image/preview

Rubí celebrarà la 25a edició de la Fira de Sant Galderic

La cita del 19 octubre inclou des d’uns dies abans la ruta de ‘De tapes per la fira’ amb propostes inèdites de 28 restauradors/es de la ciutat
La roda de premsa ha tingut lloc al restaurant Villa Malquerida, un dels nous participants de la ruta de tapes (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La roda de premsa ha tingut lloc al restaurant Villa Malquerida, un dels nous participants de la ruta de tapes (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La Fira de Sant Galderic arribarà el pròxim 19 d’octubre a la seva 25a edició. L’illa de vianants, emmarcada per les places Catalunya i Doctor Guardiet, i part de l’avinguda de Francesc Macià s’ompliran un any més de propostes artístiques i pagesia del municipi. Les diferents parades d’artistes i productes de pagès compartiran protagonisme amb la 16a Fira Retro Clàssic que promou els Amics dels Automòbils Antics a la plaça Salvador Allende i la 25a Trobada de Puntaires a plaça Catalunya impulsada per l’Associació de Puntaries de Rubí. “Mantenir durant 25 anys una proposta tan singular com aquesta fira no és fàcil. L’Associació de Sant Galderic no només ho ha aconseguit, sinó que n’ha fet un esdeveniment de ciutat que mostra el talent dels rubinencs i les rubinenques. Moltes felicitats”, ha lloat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

 “La Fira no seria possible sense totes les entitats que ens ajuden a fer-la”, ha explicat Ariadna Benavides, presidenta de l’Associació Sant Galderic. “Enguany esperem també atraure joves creadors i fer evolucionar la fira cap a les noves demandes artístiques que hi puguin haver”, ha avançat Benavides.

La Fira compta amb la col·laboració de- l’Escola de Municipal de Música Pere Burés, l’Escola d’Art i Disseny edRa i l’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal. També hi han preparat activitats les colles geganteres del Teresa Altet, el Maria Montessori, el 25 de setembre, El Pinar i els Geganters de Rubí; l’Esbart Dansaire de Rubí, l’Escola de Sardanes Flor de Neu, Foment de la Sardana, Castellers de Rubí i la Societat de Sant Antoni Abat, entre d’altres. A més, durant la Fira s’ofereix una visita guiada a les obres fotogràfiques del festival La Nuu.

Les entitats solidàries de la ciutat, agrupades en la Taula d’entitats per la inclusió social,  tornaran a organitzar coincidint amb la Fira una recollida d’aliments davant del Condis Mariona.

Més gastronomia que mai
L’Ajuntament de Rubí a través del Servei de Comerç dona suport a la Fira de Sant Galderic organitzant la iniciativa “De tapes per la Fira”, una ruta de propostes gastronòmiques en forma de tapa i beguda per 2,5 euros que arriba a la vuitena edició. “La gastronomia també és un element que projecta el talent de la ciutat. Els restauradors també creen cada any una tapa inèdita amb producte de proximitat per formar part d’una ruta que també fa de motor per la Fira de Sant Galderic”, ha exposat el regidor de comerç, Moisés Rodríguez Canton.

Com cada any, els rubinencs i les rubinenques podran votar les millors tapes de la ruta a través de l’App Rubí Ciutat on ja es poden consultar tots els establiments geolocalitzats i les respectives propostes de tapes. Els tres establiments més votats rebran un reconeixement i entre els votants se sortejarà un sopar valorat en 60 €. L’any passat, es van vendre més de 21.000 tapes durant els 10 dies que dura la proposta. El “De tapes per la Fira” estarà en marxa des de dijous 10 d’octubre fins al 19 d’octubre, dia de la Fira de Sant Galderic.

A més, coincidint amb el 25è aniversari de la Fira, l’associació amb la col·laboració de les pastisseries rubinenques Sant Jordi, La Lyonesa i Dic Bo proposen unes postres de ciutat fetes a base de merenga, xocolata i panses, que han batejat amb el nom de galderics.