Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebrarà la 165a edició dels Tres Tombs del 26 al 28 de gener La festa, organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament, tindrà com a gran moment la rua del diumenge 28 de gener, en què desfilaran animals i carruatges https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebrarà la 165a edició dels Tres Tombs del 26 al 28 de gener

La festa, organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament, tindrà com a gran moment la rua del diumenge 28 de gener, en què desfilaran animals i carruatges

La rua dels Tres Tombs inclourà la tradicional benedicció dels animals al seu pas per la pl. Catalunya (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La rua dels Tres Tombs inclourà la tradicional benedicció dels animals al seu pas per la pl. Catalunya (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La festa de Sant Antoni Abat celebrarà la seva 165a edició del 26 al 28 de gener. La celebració, organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament, presentarà la programació habitual amb l’única excepció de la petita cercavila a peu que es feia diumenge al matí, que enguany s’ha suprimit. Dins els actes, destaca la rua dels Tres Tombs del 28 de gener, amb la participació d’un gran nombre d’animals i carruatges.

La banderera d’aquesta edició serà Joana Oliveras i Vendrell, i els cordonistes, Martí Oliveras i Vendrell i Carlota Oliveras Bastida.

Els actes s’iniciaran el divendres 26 de gener, a les 20 h, amb la missa solemne en honor de Sant Antoni Abat a l’església de Sant Pere.

La jornada de dissabte 27 de gener s’obrirà a les 8.45 h amb la tradicional plantada de bandera a l’Ajuntament en presència de les autoritats municipals.

A les 17.30 h, tindrà lloc una actuació de la Coral Unió Rubinenca a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet, i la benvinguda a càrrec del president de la Societat de Sant Antoni Abat, Manel Bamala Royo, la banderera i els cordonistes. Posterioment, es durà a terme una cercavila amb acompanyament musical fins a l’Ajuntament, on es farà la recepció d’autoritats.

El dia es tancarà amb el concert i el ball de societat a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet a càrrec de l’Orquestra La Principal de la Bisbal (22.45 h).

 

Rua dels Tres Tombs

El diumenge 28 de gener serà, previsiblement, la jornada més participativa de la festa de Sant Antoni. S’iniciarà a les 8 h amb l’esmorzar del traginer al Club Petanca Les Torres. Durant tot el matí, també s’instal·larà un mercadal de productes alimentaris a la plaça de Catalunya.

A les 12.30 h, arribarà el moment més esperat: la rua dels Tres Tombs. Al voltant d’una cinquantena de genets i més d’una trentena de carruatges sortiran des de l’aparcament del Rubí Forma i seguiran el següent itinerari: rambleta de Joan Miró, passeig de les Torres, avinguda de Can Cabanyes, passeig del Ferrocarril, carrer de Monturiol, carrer de Cervantes, avinguda de Barcelona, passeig de Francesc Macià, plaça de Catalunya ─on es farà la benedicció dels animals─, carrer de Rafael Casanova, carrer de Prat de la Riba, carrer de Margarida Xirgu, passeig de Pau Claris, carrer del Doctor Robert, carrer de Maximí Fornés, plaça de Pere Esmendia, carrer del Doctor Turró, carrer de Colom, carrer de l’Historiador Josep Serra i rambleta de Joan Miró fins al Rubí Forma.

L’itinerari dels Tres Tombs està validat per la Unitat de Benestar Animal i Tinença Responsable de l’Ajuntament amb l’objectiu que no representi cap inconvenient per als animals participants. A més, durant la rua es comptarà amb un servei veterinari encarregat de verificar l’estat sanitari dels èquids i la seva correcta identificació, per tal que no desfili cap animal que no es trobi en òptimes condicions, i s’instal·laran abeuradors per garantir el seu benestar.

Un ampli dispositiu de la Policia Local i Protecció Civil s’encarregarà de vetllar per la seguretat i el bon funcionament d’aquest acte multitudinari, juntament amb personal de la Societat de Sant Antoni Abat que es distribuirà per tot el recorregut.

Com en qualsevol activitat amb gran quantitat de públic, es recomana tenir especial cura si s’hi assisteix amb infants, gent gran o persones amb discapacitat. En aquells casos on pugui haver risc de pèrdua, s’aconsella preparar una fitxa amb les dades de la persona i un telèfon de contacte.

També s’alerta que no es pot envair l’espai reservat al pas de genets i carruatges, ni tampoc acostar-se als animals.

La festa de Sant Antoni Abat finalitzarà a les 19 h a la carpa de Doctor Guardiet amb un espectacle musical a càrrec del Casal Xou, que torna a protagonitzar aquest tancament després de diversos anys sense fer-ho.

 

Afectacions a la mobilitat

Amb motiu de la rua dels Tres Tombs, diumenge es tallarà l’accés al pàrquing del Rubí Forma a partir de les 6 h. Fins al final de la rua, la línia L1 de bus en direcció al Pinar i l’L4 es regularan a la rotonda d’Edison.

Des de les 10 h, tampoc es podrà accedir a la rambleta de Joan Miró a causa de la concentració d’animals i carruatges. Com a conseqüència d’això, l’L1 en direcció a Can Serrafossà i les L3, L5 i L7 també es regularan a la rotonda d’Edison.

Es pot consultar el detall dels desviaments de cada línia aquí.