Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebrarà el Carnaval amb una vintena d’activitats per a totes les edats El ball de Carnaval de dissabte a la nit tindrà lloc a El Celler seguint el model de Cap d’any https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí celebrarà el Carnaval amb una vintena d’activitats per a totes les edats

El ball de Carnaval de dissabte a la nit tindrà lloc a El Celler seguint el model de Cap d’any

L’alcaldessa i el regidor de cultura a la sala de plens (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Álvarez).
L’alcaldessa i el regidor de cultura a la sala de plens (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Álvarez)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de cultura, Moisés Rodríguez, han presentat aquest dilluns el programa d’actes previst amb motiu de Carnaval, que se celebrarà des de dijous 28 de febrer –dijous gras- i fins dimecres 6 de març –dimecres de cendra-. “L’Ajuntament organitza el Carnaval amb la voluntat que sigui un esdeveniment tan participatiu com sigui possible, que engresqui el major nombre de rubinencs i rubinenques de totes les edats. Un desig que sabem que sempre es compleix perquè aquesta és una de les cites més esperades de l’any per grans i petits juntament amb la Festa Major, Nadal i els Tres Tombs”, ha argumentat l’alcaldessa.

El Servei de Cultura, amb el suport de Joventut,  ha treballat per oferir la millor oferta d’oci. Tot plegat també amb la implicació de l’Escola d’Art i Disseny edRa i del teixit associatiu de la ciutat, com sempre indispensable en qualsevol cita cultural.

Entre el 28 de febrer i el 6 de març, hi haurà prop de 20 activitats diferents per a tots els públics. La festa s’iniciarà Dijous Gras amb l’habitual taller per a infants ‘Fes la sardina de Carnaval’, que tindrà lloc a la Biblioteca, i amb la inauguració de l’exposició de màscares i el lliurament dels premis del 32è Concurs de Màscares d’edRa.

Dissabte 2 de març tindrà lloc la gran rua de Carnaval amb el tradicional concurs de comparses que mantindrà les dues novetats de l’any passat: el jurat circularà d’incògnit valorant la posada en escena dels diferents grups i el recorregut serà una mica més curt. “D’aquesta manera, la rua guanya en espectacularitat. Confiem que enguany tornarem a registrar aquest èxit de participació. Aprofito per convidar tothom a participar al concurs de comparses: encara hi ha temps fins dimecres”, ha dit l’alcaldessa. L’any passat, la rua va reunir 1.220 participants agrupats en 18 comparses. La guerra de confeti i la xocolatada repetiran com a final de rua a la plaça del Doctor Guardiet amb el tancament musical a càrrec de DJ Enka.

Ball de nit a El Celler
Dissabte de Carnaval tornarà a tenir ball de nit que enguany tindrà lloc a El Celler on ja es va celebrar el Ball de Cap d’any amb més de 3.000 assistents. En aquesta ocasió, s’aprofitarà la Sala de Tines i la sala annexa, així com l’espai exterior, on tornarà a haver-hi servei de food trucks. Hi haurà dos ambients musicals a fora i un més a l’interior, amb DJ Amorós i DJ Uri Farré. L’entrada serà gratuïta i, com en el cas de Cap d’Any, els menors de 16 anys hi podran accedir però acompanyats de progenitors, tutors o persones adultes autoritzades formalment per aquests. L’aforament és de 950 persones. “En el marc d’aquest ball, l’Ajuntament habilitarà un punt informatiu de la campanya No és No per a la prevenció i atenció d’agressions masclistes i un altre per a la prevenció del consum de drogues”, ha explicat el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez. La iniciativa es desenvolupa amb el suport del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. 

Carnaval per a tots els públics
El Carnaval de Rubí vol ser un Carnaval per a tots els rubinencs i rubinenques. Per això, a banda de consolidar propostes com el ball de nit, es torna a dedicar el matí de diumenge de Carnaval als més petits. Seguint amb la tendència dels últims anys, enguany el Carnaval per als més petits constarà d’activitats simultànies a la plaça del Doctor Guardiet, la plaça de Catalunya i la rambla del Ferrocarril. Aquests espais de jocs serviran com a prèvia de la rua infantil, que sortirà a les 12 h de la plaça de Pere Aguilera.

Un cop passat el cap de setmana, el Carnaval tindrà altres dos moments importants abans del seu final: el veredicte  del Concurs de comparses, que es farà públic el dimarts 5 de març, en un acte a El Castell; i l’enterrament de la Sardina a l’Escardívol, el dimecres de cendra. El cartell de Carnaval 2019 és un disseny de Nerea Carreras, alumna de primer del Grau Superior d’Espais Interactius de l’Escola d’Art i Disseny edRa, a partir d’un treball previ de collage dels nenes i nenes de plàstica del centre.