Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebrarà aquest divendres la 1a Jornada de l’Activitat Física i de la Salut L’Ajuntament ha organitzat diferents activitats durant tot el dia amb l’objectiu de promoure la pràctica d’hàbits saludables entre la població https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebrarà aquest divendres la 1a Jornada de l’Activitat Física i de la Salut

L’Ajuntament ha organitzat diferents activitats durant tot el dia amb l’objectiu de promoure la pràctica d’hàbits saludables entre la població

Cartell de la jornada.
Cartell de la jornada

El proper divendres, 8 d’abril, Rubí celebrarà per primer cop la Jornada de l’Activitat Física i de la Salut, organitzada per l’Ajuntament. Sota el lema Posa’t en moviment, fes salut!, el consistori ha programat diferents activitats que tenen com a objectiu promoure la pràctica d’hàbits saludables entre la població rubinenca.

Amb aquesta jornada, Rubí se suma a dues commemoracions impulsades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS): el Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra el 6 d’abril, i el Dia Mundial de la Salut, que té lloc el 7 d’abril i que enguany està dedicat a la diabetis.

Les activitats programades s’iniciaran a les 10 h amb una caminada popular fins al torrent dels Alous que tindrà com a punt de sortida la Pista Poliesportiva Francesc Calvo, on es faran escalfaments dirigits per preparar el recorregut. Les persones que ho prefereixin podran trobar-se als centres d’atenció primària de la ciutat ─ CAP Sant Genís (9 h), CAP Mútua de Terrassa (9.30 h) i CAP Anton de Borja (9.45 h)─ i sumar-se posteriorment a la resta de participants. En el marc de la caminada, es farà una pràctica dirigida amb els aparells del Parc de Salut del Torrent dels Alous.

La resta de propostes previstes es concentraran a la tarda a la rambla del Ferrocarril, on tindran lloc diferents tallers i demostracions: una classe d’exhibició d’aeròbic infantil (17 h), un taller de body combat per a adults (17.30 h), un taller de zumba & attack (18 h) i un taller de country (19 h). En aquest mateix espai, la ciutadania també hi trobarà taules informatives sobre hàbits saludables i controls de salut.

La regidora de Salut Pública, Marta García, ha convidat la ciutadania a participar en aquesta 1a Jornada de l’Activitat Física i de la Salut: “La pràctica d’hàbits saludables és la millor manera d’incrementar la nostra qualitat de vida. Amb aquesta proposta volem sensibilitzar la població perquè se n’adoni de la importància de fer activitat física i tenir cura de la seva salut”. Un objectiu que ha reforçat el regidor d’Esports, Juan López, tot assegurant que “l’activitat física té un component socialitzador i educatiu, però també té una incidència directa en la salut. Cal que treballem de forma transversal, com ho fem amb la celebració d’aquesta jornada, per tal de promoure entre la població la seva pràctica”.