Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra Sant Antoni sense actes multitudinaris L’edició 162 de la festa de Sant Antoni Abat ha tingut lloc aquest cap de setmana sense els Tres Toms ni el ball de gala a causa de la Covid-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí celebra Sant Antoni sense actes multitudinaris

L’edició 162 de la festa de Sant Antoni Abat ha tingut lloc aquest cap de setmana sense els Tres Toms ni el ball de gala a causa de la Covid-19

Representants de l’entitat i el govern s’han trobat al consistori (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Representants de l’entitat i el govern s’han trobat al consistori (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ha celebrat aquest cap de setmana la 162a edició de les Festes de Sant Antoni Abat que organitza la Societat Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament de Rubí. Aquest any, la festa gran d’hivern ha descartat els esdeveniments més multitudinaris de la tradició a causa d de la situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19. Les celebracions s’han centrat en dues de les activitats més emblemàtiques de la festa: la plantada de la bandera i la celebració de l’eucaristia en honor a Sant Antoni.

La plantada de la bandera al balcó de l’Ajuntament de Rubí ha tingut lloc dissabte 16 de gener. Després de col·locar la bandera a la casa consistorial, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el primer tinent d’alcalde i regidor de cultura, Moisés Rodríguez Cantón i la segona tinenta d’alcaldia, Ànnia García Moreno, han rebut a la sala de plens el president de la Societat Sant Antoni Abat, Manel Bamala Royo i diversos representants de la junta de l’entitat. En el marc d’aquesta recepció institucional, l’alcaldessa els ha entregat una placa commemorativa en record de l’edició 162 de la festa.

Diumenge, coincidint amb  el dia de Sant Antoni, la banderera i les cordonistes de l’any passat han traslladat la bandera a peu fins a l’església de Sant Pere on a les 12 h s’ha oficiat la missa en honor al sant.

La festa de Sant Antoni Abat, que és una de les celebracions més antigues de la ciutat ha hagut de prescindir dels Tres Tombs, el ball de gala i l’esmorzar del traginer a causa de la situació epidemiològica.