Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra la Setmana de la Gent Gran amb un ampli programa d’activitats Les propostes s’iniciaran aquest divendres i inclouen visites culturals, xerrades i activitats esportives, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebra la Setmana de la Gent Gran amb un ampli programa d’activitats

Les propostes s’iniciaran aquest divendres i inclouen visites culturals, xerrades i activitats esportives, entre d’altres

Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran, visitant l’exposició del Peacock Rubí Art Festival 2015.
Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran, visitant l’exposició del Peacock Rubí Art Festival 2015

L’Ajuntament de Rubí organitza per primer cop la Setmana de la Gent Gran coincidint amb la commemoració, el proper 1 d’octubre, del Dia Internacional dedicat a aquest col·lectiu. Una vintena d’activitats de tot tipus conformen la programació, que s’estendrà del divendres 23 de setembre al mateix dissabte 1 d’octubre.

Les propostes culturals tindran un gran protagonisme dins la Setmana de la Gent Gran, amb iniciatives com l’exposició L’art és poder, que reunirà a l’Ateneu Municipal una mostra de les creacions artístiques dels membres de l’Associació de Gent Gran de Rubí i el seu Entorn, del Casal de Gent Gran Primer de Maig, de la Residència Rubí i de l’Associació de Veïns de Can Fatjó. La inauguració de l’exposició tindrà lloc divendres a les 18 h i anirà seguida de la presentació del Programa d’Intercanvi Intergeneracional de l’Ajuntament.

Dins d’aquesta commemoració, s’han programat igualment una visita guiada a l’exposició Rubí. L’evolució d’un poble del Museu Municipal Castell (MMUC), una exhibició de balls i cants a càrrec del Casal de la Gent Gran Primer de Maig i l’Associació de Gent Gran de Rubí i el seu Entorn, l’espectacle teatral Historias que nunca pudimos contar al Teatre Municipal La Sala, i una Hora del contacontes intergeneracional a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

Durant aquests dies, també es podrà gaudir d’activitats divulgatives com la xerrada Prevenció de caigudes i accidents a la llar a càrrec de Creu Roja, un taller de risoteràpia, una xerrada sobre shiatsu i un taller de cerques a Google vinculat a l’exposició Immersos en les dades, que es pot visitar aquests dies al Celler.

En el marc de la Setmana de la Gent Gran, també es promourà l’activitat física. Un torneig de petanca i una masterclass de gimnàstica al parc de La Serreta són les propostes pensades per promoure els hàbits saludables entre la tercera edat.

20 anys del Consell Consultiu de la Gent Gran
Una de les activitats més especials dins d’aquesta commemoració serà la celebració, el 30 de setembre, del Plenari i el 20è aniversari del Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí. A banda de l’habitual repàs de la tasca realitzada durant el darrer any, els consellers i conselleres faran balanç de la seva experiència com a membres d’aquest òrgan i rebran un reconeixement de mans de l’alcaldessa, Ana María Martínez.

La celebració d’aquesta Setmana de la Gent Gran s’emmarca en un dels eixos prioritaris del Pla de mandat 2015-2019: l’atenció a les persones. Per a l’alcaldessa, “és important facilitar des de l’administració un envelliment actiu i promoure la participació de la gent gran en tots els àmbits de la nostra ciutat. Les persones grans són un gran valor de la nostra societat, uns actors imprescindibles a l’hora de fomentar la cohesió social i l’intercanvi de coneixements. Cal fer-los més visibles i tenir en compte la seva veu en tot allò que fem”.

Algunes de les propostes programades en el marc de la Setmana de la Gent Gran requereixen inscripció prèvia, que es pot fer al mateix lloc de realització de les activitats. És el cas dels torneigs de petanca i de dòmino, així com del taller de risoteràpia.

Fitxers relacionats