Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra el darrer Plenari del Consell Municipal de Cooperació Internacional d’aquesta legislatura La regidora de Governança i Ciutadania, Neus Muñoz, s’ha acomiadat de les entitats que integren aquest òrgan agraint-los la seva implicació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí celebra el darrer Plenari del Consell Municipal de Cooperació Internacional d’aquesta legislatura

La regidora de Governança i Ciutadania, Neus Muñoz, s’ha acomiadat de les entitats que integren aquest òrgan agraint-los la seva implicació

Aquest ha estat el darrer Plenari del Consell Municipal de Cooperació Internacional d'aquest mandat (foto: Localpres).
Aquest ha estat el darrer Plenari del Consell Municipal de Cooperació Internacional d'aquest mandat (foto: Localpres)

El Plenari del Consell Municipal de Cooperació Internacional celebrat el passat dijous ha estat el darrer d’aquesta legislatura. La regidora de Governança i Ciutadania, Neus Muñoz, ha agraït la tasca i implicació de les entitats que integren el consell, així com la seva crítica constructiva per a la millora de la cooperació a la ciutat.

Muñoz també ha fet autocrítica i ha demanat disculpes a les entitats pels canvis d’ubicació institucional del Servei de Cooperació en els darrers últims quatre anys.

La regidora també ha reflexionat sobre la globalització, la crisi econòmica i la necessitat que Rubí es relacioni en xarxa amb altres administracions, reivindicant que la cooperació internacional tingui pes en les polítiques públiques, mitjançant una col·laboració directa amb les entitats locals. Muñoz també ha desitjat que el futur equip de govern aposti fort per la cooperació internacional a Rubí.

Campanya d’emergència a Gaza
Un dels punts que més debat ha generat durant el Plenari ha estat la valoració de la Campanya de suport a la població civil de Gaza – programa de salut mental comunitària. Es tracta d’una intervenció emmarcada dins la Llamada de emergencia pel territori Palestí, a la franja de Gaza i Cisjordània.

Dins les línies d’actuació en matèria d’ajuda d’emergència i acció humanitària es preveu dur a terme accions que promoguin, protegeixin i defensin els drets de la població refugiada davant les crisis agudes i violacions dels Drets Humans. Aquesta campanya, que s’emmarca en aquest objectiu estratègic, se centra en oferir ajuda psicològica per promoure la resiliència i la salut mental de les persones amb situació de vulnerabilitat.

Després de la darrera ofensiva del mes de juny, s’han detectat nombrosos casos de nens orfes. Es tracta, per tant, d’una ajuda terapèutica per pal·liar estats posttraumàtics, mitjançant teràpies de grup, tallers de salut mental i teràpies individualitzades. La durada de la campanya és d’un any i la coordinació del finançament va a càrrec del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, qui ha fet una crida als ajuntaments de la província de Barcelona per tal que se sumin a aquesta campanya d’emergència. El cost global del projecte és de 15.406 euros.

Representants d’algunes entitats han qüestionat la curta durada del projecte i el fet que es consideri un ajut d’emergència, en comptes d’un projecte de cooperació.

Altres qüestions
Durant el Plenari també s’ha parlat de les subvencions de sensibilització i de cooperació internacional i s’ha donat a conèixer la Guia d’entitats de Cooperació que ha editat l’Ajuntament de Rubí, un document que recull tota la informació relacionada amb els entitats i els projectes de cooperació de la cuitat. 

Imatges relacionades

L'Ajuntament de Rubí ha editat un miler d'exemplars de la Guia d'entitats de Cooperació (foto: Localpres)
L'Ajuntament de Rubí ha editat un miler d'exemplars de la Guia d'entitats de Cooperació (foto: Localpres)
El Plenari ha estat presidit per la regidora de Governança i Ciutadania, Neus Muñoz (foto: Localpres)
El Plenari ha estat presidit per la regidora de Governança i Ciutadania, Neus Muñoz (foto: Localpres)