Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra aquest dissabte la 21a Fira de Sant Galderic La gran cita de la pagesia i l’art amplia espais en aquesta edició, que també inclou noves activitats, com l’esmorzar de tastet o el vermut musical https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebra aquest dissabte la 21a Fira de Sant Galderic

La gran cita de la pagesia i l’art amplia espais en aquesta edició, que també inclou noves activitats, com l’esmorzar de tastet o el vermut musical

Els col·leccionistes de plaques de cava tornaran a aplegar-se coincidint amb la Fira de Sant Galderic (foto: Localpres).
Els col·leccionistes de plaques de cava tornaran a aplegar-se coincidint amb la Fira de Sant Galderic (foto: Localpres)

La Fira de Sant Galderic, organitzada per l’Associació Sant Galderic amb el suport de l’Ajuntament, omplirà d’activitats el centre de Rubí aquest dissabte 17 d’octubre. En la seva 21a edició, la gran festa de la pagesia i l’art consolidarà el seu creixement amb una ampliació d’espais i nombroses propostes noves, com el Joc d’aparadors, l’esmorzar de tastet, el vermut musical o la fideuada.

Per afavorir la circulació de persones i oxigenar les parades dels artistes, la fira creixerà enguany pel carrer Maximí Fornés, que es tallarà per primer cop al trànsit i formarà un eix amb els carrers Sant Francesc i Xercavins. Pel que fa a la resta d’espais, el passeig Francesc Macià i el carrer Montserrat acolliran els estands de pagesia i alimentació; la plaça Catalunya serà la seu de la Trobada de Puntaires; la Fira Retro Clàssic s’ubicarà a la plaça Salvador Allende; i la plaça del Doctor Guardiet acollirà la Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava, la Mostra de Col·leccionisme, la Mostra d’entitats i la resta d’activitats de dinamització de la fira, com els espectacles infantils, les cites gastronòmiques i les actuacions musicals.

La cita d’aquest dissabte comptarà, com cada any, amb la participació de nombroses entitats i col·lectius, que contribuiran a omplir d’activitats tota la jornada. A banda de totes les mostres ja mencionades, els vianants podran gaudir de propostes com el 21è Concurs de Pintura Daniel Bas o els tallers organitzats per l’Escola d’Art i Disseny edRa, d’espectacles infantils, d’animació al carrer i de nombroses actuacions a càrrec de les entitats de cultura popular i tradicional de Rubí, entre d’altres.

Durant els dies previs a la fira, s’han fet algunes activitats vinculades a la mateixa. És el cas del Joc d’aparadors de les botigues, organitzat per l’associació de comerciants Rubí Centre Botiguer, que permet als participants guanyar Targetes Comerç per valor de 25 euros cadascuna.

“De tapes per la fira”
Un dels grans atractius de la Fira de Sant Galderic és l’activitat De tapes per la fira, que arriba a la seva quarta edició. La proposta ha viscut enguany un notable creixement, amb la participació d’una trentena d’establiments ─tres més que el 2014─ i una ampliació de dies. Des del dia 8 i fins aquest dissabte, els rubinencs poden passar pels bars i restaurants col·laboradors per degustar les tapes creades especialment per a l’ocasió, que tenen en tots els casos un preu de 2,5 euros i van acompanyades d’una cervesa.

Per completar les novetats relacionades amb aquesta proposta, aquest any s’ha posat en marxa un concurs que permet als rubinencs votar les seves receptes preferides. Els participants entraran en el sorteig de tres vals restaurant de 30 euros cadascun, mentre que els establiments responsables de les tres tapes preferides pels ciutadans rebran un diploma acreditatiu.

Tota la informació sobre l’activitat De tapes per la fira, incloses les tapes disponibles i els horaris dels establiments, es pot consultar ja a través de l’app de Rubí Comerç.

3r Recapte d’aliments
Com ja ve sent habitual en els darrers anys, coincidint amb la Fira de Sant Galderic, els col·lectius que formen part de la Taula d’entitats per la inclusió social de Rubí, organitzen un nou recapte d’aliments per cobrir les necessitats bàsiques de la població més vulnerable. La recollida es durà a terme a l’avinguda de Barcelona, davant del Condis Mariona. Els productes més necessaris són la llet, l’oli, el sucre, les galetes i les conserves, especialment de tonyina, sardines i tomàquet.