Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla posa en marxa una nova edició del programa d’assessorament energètic al comerç La ciutadania també té l’oportunitat d’assistir gratuïtament a quatre nous tallers per a particulars per rebaixar fins a la meitat la seva factura elèctrica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Brilla posa en marxa una nova edició del programa d’assessorament energètic al comerç

La ciutadania també té l’oportunitat d’assistir gratuïtament a quatre nous tallers per a particulars per rebaixar fins a la meitat la seva factura elèctrica

L'any passat es va fer un taller per a perruqueries (foto: Localpres).
L'any passat es va fer un taller per a perruqueries (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, a través de la iniciativa Rubí Brilla, organitza de nou tallers d’assessorament energètic adreçats als comerços de la ciutat. Amb aquestes sessions, els comerciants aprenen a controlar i reduir el seu consum energètic i això els permet també, ser més competitius. Les sessions es dirigeixen específicament a diferents sectors comercials: establiments d’alt consum (11 de juliol), restauració i forns de pa (19 de setembre), tallers mecànics (26 de setembre) i petits comerços (3 d’octubre) i supermercats (novembre 2017).

Les sessions són totalment pràctiques i es desenvolupen en grups reduïts de 10 comerços. La formació es fa en un establiment que es monitora durant una setmana. El dia del taller es mostra quin és el consum energètic tipus d’aquell sector concret, es donen claus i eines per descobrir quins són els aparells menys eficients energèticament del comerç tipus i quines mesures correctores es poden portar a terme per minimitzar el consum energètic. Reduir el preu de la factura comprant l’energia a la comercialitzadora més econòmica, ajustar les potències contractades i canviar hàbits de consum són algunes de les recomanacions que ajuden a rebaixar la factura elèctrica dels establiments comercials. “La majoria de les accions que es proposen als comerciants no tenen cap mena de cost i, per l’experiència d’altres anys, poden rebaixar la despesa energètica fins a un 30%” diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Rafael Güeto. “A més d’aconseguir comerços més sostenibles, també obtenim establiments més competitius que han de fer front a menys despesa”, conclou.

Noves dates per a particulars
Des del mes d’abril, Rubí Brilla també assessora de manera gratuïta a particulars a través de tallers informatius que permeten estalviar fins a un 50% de la factura elèctrica. Els pròxims tallers per a particulars es faran dissabte 23 de setembre (10.30 h), divendres 20 d'octubre (10.30 h), dimecres 15 de novembre (17.30 h) i dijous 14 de desembre (10.30 h). Els tallers que són gratuïts i oberts a tothom tenen lloc a l'auditori de l'edifici Rubí Forma (Rambleta de Joan Miró s/n). El dia del taller, les persones assistents han de portar la seva factura elèctrica.

Tant els comerciants com les persones a títol individual que es vulguin apuntar a algun dels tallers, poden fer-ho a través de l’adreça o al telèfon 93 581 39 00 ext 118.