Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla multiplica la seva presència a l’Smart City Expo World Congress El projecte ha centrat aquest dijous una de les ponències del prestigiós congrés que se celebra a la Fira de Barcelona https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/rubi-brilla-multiplica-la-seva-presencia-a-l2019smart-city-expo-world-congress/@@images/image/preview

Rubí Brilla multiplica la seva presència a l’Smart City Expo World Congress

El projecte ha centrat aquest dijous una de les ponències del prestigiós congrés que se celebra a la Fira de Barcelona

El coordinador de Rubí Brilla, Ángel Ruiz, durant la seva exposició (foto: Localpres).
El coordinador de Rubí Brilla, Ángel Ruiz, durant la seva exposició (foto: Localpres)

El projecte Rubí Brilla, impulsat per l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de promoure l’eficiència energètica i les energies renovables, ha tingut una presència destacada a l’Smart City Expo World Congress, que ha celebrat la seva quarta edició aquesta setmana al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

La Diputació de Barcelona va convidar el Consistori rubinenc a formar part del seu estand i a oferir una ponència sobre el projecte Rubí Brilla com a exemple de bona pràctica en l’àmbit de les ciutats intel·ligents. La xerrada, impartida aquest dijous pel coordinador d’aquesta iniciativa, Ángel Ruiz, ha generat força expectació entre els assistents al congrés.

Rubí Brilla, però, ha centrat altres moments del certamen. D’una banda, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha explicat en el marc de dues ponències els projectes que ha dut a terme en col·laboració amb Rubí Brilla: un primer estudi per detectar fuites de calor a les naus industrials i un segon que avalua el potencial fovoltaic de les zones industrials. A més, l’empresa Enerbyte Smart Energy Solutions SL, encarregada de crear l’aplicació multiplataforma de la Comunitat Rubí Brilla, ha presentant dins el programa oficial de conferències del congrés la seva experiència amb aquest projecte, que tot just s’ha començat a implantar a Caldes de Montbui a iniciativa de la companyia Electra Caldense.

L'Smart City Expo World Congress és un punt de trobada del sector públic i privat on es donen a conèixer les solucions més innovadores de ciutats, empreses, centres de recerca, universitats i organitzacions internacionals. L’any passat, Rubí ja va tenir possibilitat de ser-hi per presentar l’aplicació de la Comunitat Rubí Brilla.