Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla exposa la seva experiència en eficiència energètica a Roma en el marc del projecte EGREJOB Es tracta d’un programa europeu que busca definir els perfils competencials i les noves professions que demanda el mercat en l’àmbit del medi ambient https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí Brilla exposa la seva experiència en eficiència energètica a Roma en el marc del projecte EGREJOB

Es tracta d’un programa europeu que busca definir els perfils competencials i les noves professions que demanda el mercat en l’àmbit del medi ambient

Tècnics del projecte Rubí Brilla han participat recentment en una trobada de partners a la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.
Tècnics del projecte Rubí Brilla han participat recentment en una trobada de partners a la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa

L’Ajuntament de Rubí, a través de la iniciativa de foment de l’eficiència energètica i les energies renovables Rubí Brilla, col·labora amb la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa en el projecte europeu EGREJOB. Es tracta d’un programa que té com a objectiu definir els perfils competencials i les noves professions que demanda el mercat en l’àmbit del medi ambient, el que està permetent dissenyar la formació dels green jobs ─professions vinculades a l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat─ d’acord amb les necessitats reals del nou sector professional emergent i atenent a cada territori.

En el marc d’aquest projecte, una tècnica de l’equip Rubí Brilla s’ha desplaçat recentment a Roma per participar a la penúltima trobada de partners del projecte ─hi participen països de l’àrea mediterrània com Itàlia, el Líban, Tunísia o l’Estat espanyol─. En aquesta reunió, la representant de Rubí Brilla ha donat a conèixer la feina que es duu a terme a la ciutat per fomentar l’eficiència energètica i les energies renovables i ha assessorat en la redacció d’una carta de compromís pel foment dels green jobs, que es pretén que sigui signada per qualsevol tipus d’organització o empresa que vulgui fer evident el seu esforç per crear aquest tipus de llocs de treball.

Els partners s’han sentit especialment atrets pels projectes Comunitat Rubí Brilla i 50/50 a les escoles i entitats esportives. En aquest sentit, l’alcalde de Moukhtara (Líban) ha sol·licitat informació més concreta del projecte 50/50 per poder implantar-lo a la seva ciutat.

Un projecte a nivell europeu
Mitjançant el projecte EGREJOB, els socis europeus estan creant una plataforma de desenvolupament de competències en matèria d’ocupació relacionades amb llocs de treball vinculats al medi ambient. Es tracta de professions orientades a reduir l’impacte mediambiental i socioeconòmic negatiu i afavorir el desenvolupament econòmic sostenible, un àmbit professional amb un alt potencial de desenvolupament en els territoris dels socis de l’Euromediterrània membres del projecte.

Els diferents partners estan oferint cursos de formació per a persones que estan a l’atur i que tenen més dificultats per trobar feina, com ara persones de més de 45 anys, dones o joves acabats de titular. En aquest sentit, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ofereix un curs tècnic sobre eficiència energètica i les oportunitats professionals per a la gestió de l'energia. L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Brilla, forma part del grup ETEC (Euro Mediterranean Training and Employment Commitee), integrat per experts que, fruit de la seva experiència, donen suport i validen les actuacions que fa la Cambra.

El passat 25 de novembre, tècnics de Rubí Brilla van participar en una altra trobada amb els partners del projecte, durant la qual van exposar l’experiència de Rubí a l’hora de reconvertir dos treballadors de la Brigada municipal en agents energètics.