Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla dedicarà la 16a jornada tècnica a l’autoconsum en el sector industrial Per assistir a la jornada que tindrà lloc el 19 de juny a la Masia de Can Serra cal formalitzar una inscripció prèvia gratuïta https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Brilla dedicarà la 16a jornada tècnica a l’autoconsum en el sector industrial

Per assistir a la jornada que tindrà lloc el 19 de juny a la Masia de Can Serra cal formalitzar una inscripció prèvia gratuïta

Les jornades tècniques permeten l’intercanvi de bones pràctiques i casos d’èxit (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les jornades tècniques permeten l’intercanvi de bones pràctiques i casos d’èxit (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Les jornades tècniques són una de les eines del Rubí Brilla per consolidar i ampliar l'espai d'intercanvi de bones pràctiques i casos d'èxit d'eficiència energètica entre les empreses. La 16a jornada tècnica se centrarà en l'autoconsum energètic en el sector industrial. L'aprovació del Reial Decret 244/2019 del 5 d'abril permet avançar en el desenvolupament de l’autoconsum energètic. Aquest nou context normatiu promou l’autoconsum com a eina de millora de la competitivitat empresarial, inclou per primer cop a Espanya el concepte d'autoconsum compartit, simplifica els processos administratius i tècnics per les instal·lacions d'autoconsum i, com a conseqüència de l'eliminació de l'impost al sol, obre la porta a la gestió dels excedents energètics. El sector industrial és el major consumidor d'energia de Rubí, per davant dels sectors domèstic, comercial i públic; per això és un sector indispensable per avançar en l'eficiència, l'estalvi energètic i l'ús de renovables del municipi.

La jornada del dia 19 s’ha dividit en dues taules rodones: una dedicada a l’autoconsum elèctric a la indústria i una altra que girarà al voltant de l’autoconsum tèrmic en el sector industrial. Joan Brossa, Màrqueting Director- Electric Vehicle and Renewable Energy Division de Circutor; Alfred Puig, soci director de Sud renovables i Ricard Pedrola, responsable de solucions energètiques d'Estabanell Energia seran els protagonistes de la taula sobre autoconsum elèctric i Marc Cortina, Mànager del Clúster de Biomassa de Catalunya; Joan Vila, Ceo de LC Paper i Isidre Alférez, director comercial d’Imartec parlaran de l’autoconsum tèrmic. Després de les exposicions inicials de cada taula, s’obrirà un torn de preguntes.

Les persones interessades a assistir a la jornada cal que facin una inscripció prèvia gratuïta a través d’aquest formulari. El programa complet es pot consultar al web municipal. La 16a jornada tècnica està organitzada per l’Ajuntament de Rubí a través de la iniciativa Rubí Brilla amb el suport del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i el Clúster de Biomassa de Catalunya.