Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla ajuda a rebaixar la factura elèctrica de 67 famílies fins al juny L’Ajuntament de Rubí organitza un taller de factures gratuït cada mes que permet estalviar fins a la meitat de la despesa elèctrica de la llar https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí Brilla ajuda a rebaixar la factura elèctrica de 67 famílies fins al juny

L’Ajuntament de Rubí organitza un taller de factures gratuït cada mes que permet estalviar fins a la meitat de la despesa elèctrica de la llar

Després d'una sola sessió, els assistents adquireixen coneixements que els permeten rebaixar la despesa i el consum energètic de casa seva (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Després d'una sola sessió, els assistents adquireixen coneixements que els permeten rebaixar la despesa i el consum energètic de casa seva (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Membres de 67 famílies rubinenques han seguit els tallers de factura elèctrica que organitza l’Ajuntament de Rubí a través del servei Rubí Brilla, fins al mes de juny. En aquestes sessions, s'expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica i es donen eines per reduir l’import de la factura. Les persones assistents aprenen a optimitzar el contracte elèctric i a modificar hàbits per consumir l’energia de manera més eficient. Després d'una sola sessió, els assistents adquireixen coneixements que els permeten rebaixar la despesa i el consum energètic de casa seva. La mitjana de l’estalvi per família és del 30% de la factura, però en alguns casos, els assistents aconsegueixen reduir-la fins a la meitat sense necessitat de modificar els seus hàbits de consum. El 70% de les persones que han participat en els tallers han descobert que tenien contractada més potència elèctrica de la necessària. Aquestes persones deixaran de pagar 50 euros l’any per cada kilowatt de potència que rebaixin.

Durant les sessions d’aquest any, l’equip Rubí Brilla ha detectat que els assistents desconeixien  que les elèctriques tenen tarifes de mercat lliure i una sola tarifa de mercat regulat i que optar per la tarifa regulada és l’opció més barata. El 60% de les persones que han passat pels tallers han abandonat el mercat lliure després de la sessió. A més, un 35% dels assistents als tallers tenien contractats serveis extres,  com ara manteniments i assegurances,  sense ser-ne conscients.

Els tallers s’adrecen a tota la ciutadania independentment de la seva capacitat econòmica. Tot i això, un dels objectius del servei Rubí Brilla és combatre la pobresa energètica. Per aquest motiu, en aquestes sessions s’explica que l'accés als subministraments energètics bàsics de llum, aigua i gas és un dret de la ciutadania. Si una família no disposa de recursos econòmics per fer front a les factures elèctriques, la Llei 24/2015 impedeix el tall del subministrament. En aquests casos, Rubí Brilla dirigeix la família a Serveis Socials per tramitar un informe de vulnerabilitat que evita que la família es quedi sense llum.

Rubí Brilla reprendrà els tallers de factures elèctriques el 25 de setembre a les 10 h a l’auditori de l’edifici Rubí Forma. Els tallers són gratuïts però cal formalitzar una inscripció prèvia per correu electrònic a , trucant al 93 581 39 00 o bé a través d'aquest enllaç. El dia del taller, les persones assistents han de portar la seva factura elèctrica. Les dates de tots els tallers fins a finals d’any es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Rubí.