Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí aposta per una educació en el lleure per a tots els infants L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha reiterat el compromís del govern amb el dret al lleure de les persones amb discapacitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí aposta per una educació en el lleure per a tots els infants

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha reiterat el compromís del govern amb el dret al lleure de les persones amb discapacitat

L’alcaldessa amb la tinenta d’alcaldia de Serveis a les Persones a la sala de plens (foto: Localpres).
L’alcaldessa amb la tinenta d’alcaldia de Serveis a les Persones a la sala de plens (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb el teixit d’entitats de lleure, esportives i socials de la ciutat,  treballa per garantir que els nens i nenes tinguin accés a una educació inclusiva en el lleure. “El nostre compromís i responsabilitat és clar: garantir la igualtat d’oportunitats de participació a tots els infant de la ciutat”, ha dit l’alcaldessa Ana María Martínez. 

Per assolir aquest objectiu s’ha augmentat en 10.000 euros -de 30.000 euros a 40.000 euros- el pressupost destinat a la bonificació de tots els nens i nenes inscrits als Casals d’estiu d’aquest mes de juliol, a més de dotar de bonificacions específiques a les famílies monoparentals i nombroses i pels germans a partir del 2n. El nombre d’inscrits als Casals de juliol és de 2.387.

El consistori també ofereix bonificacions especials perquè els infants de famílies que són objecte de seguiment per part de Serveis Socials puguin participar en qualsevol casal o activitat esportiva; dedica 12.000 euros a l’oferta d’activitats Educació per la Pau i 35.000 euros a la subvenció dels casals d’agost per famílies en situació d’exclusió a més de cedir espais municipals per al desenvolupament dels casals i campus poliesportius i assumir el cost de les despeses d’electricitat i aigua que se’n deriven.

Igualment, la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí i la Fundació Pere Tarrés ha fet possible 10 beques perquè infants del municipi participin en les seves colònies i el projecte L’estiu jove als barris  descentralitza l’oferta d’activitats per a joves a Ca n’Oriol, Les Torres i el 25 de Setembre, emmarcats en el  projecte integral Tres Barris.

L’alcaldessa també ha reiterat “el compromís específic d’aquest equip de govern amb el dret a lleure de les persones amb discapacitat. Volem garantir que tinguin el mateix dret al lleure que la resta de ciutadans, i per tant, dret a les mateixes oportunitats”. Tal com ha explicat Martínez, el consistori facilitarà l’accés al lleure inclusiu mitjançant la contractació de 16 vetlladors que donaran resposta a les necessitats educatives especials dels infants amb discapacitat, per tal que puguin participar en igualtat de condicions en els casals ordinaris. Per afavorir l’accés al lleure especialitzat, es bonificarà a les famílies dels infants amb necessitats especials per assistir al Casal d’Educació Especial de Ca N’Oriol que hauran d’assumir la mateixa despesa que les famílies que participen en els casals ordinaris.

L’oci compartit possibilita l’aprenentatge i el respecte a la diferència i posa les bases per a una societat diversa. Impulsarem mesures perquè els infants creixin en un ambient en el qual les “diferències” no siguin vistes com a barreres, sinó com a oportunitats per créixer i desenvolupar-se com a persones; creant d’aquesta una societat més justa” ha conclòs l’alcaldessa.