Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí, amb La Marató de TV3 Entitats, associacions i equipaments organitzen activitats en benefici del programa solidari de la televisió pública que enguany es dedica a les malalties minoritàries https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí, amb La Marató de TV3

Entitats, associacions i equipaments organitzen activitats en benefici del programa solidari de la televisió pública que enguany es dedica a les malalties minoritàries

El suport a La Marató també es fa visible amb dues pancartes situades al carrer Maximí Fornés i a la carretera de Sant Cugat (foto: Ajuntament de Rubí).
El suport a La Marató també es fa visible amb dues pancartes situades al carrer Maximí Fornés i a la carretera de Sant Cugat (foto: Ajuntament de Rubí)

Els rubinencs i rubinenques poden participar en una desena de propostes solidàries a Rubí en benefici de La Marató de TV3 que enguany es dedica a les malalties minoritàries, patologies molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants. Tot i que son molt diferents entre si, tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. Com cada any, entitats, associacions i equipaments organitzen activitats en benefici del programa solidari de la televisió pública.

Des del Servei d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Rubí s’organitza un espectacle de circ i música per a tota la família a càrrec de Cirquet Confetti a l’Auditori del Centre Cívic La Cruïlla (dissabte 14, 18 h). L’entrada serà gratuïta, però desprès de l’espectacle l’Associació de Veïns del Pinar oferirà berenar i sortejarà uns centres de taules de Nadal per a aquelles persones que vulguin col·laborar amb La Marató de TV3. La proposta s'emmarca dins el Pla de Desenvolupament Comunitari del Pinar.

La Marató de Contes (diumenge 15, 11.30 h) tornarà a ser l’acte central en suport a la Marató. Com cada any, l’Associació per la Promoció de l'Espectacle Juvenil i Infantil i La Xarxa de Rubí farà pujar a l’escenari de La Sala Teatre Municipal persones rellevants de la ciutat i entitats per explicar, representar, cantar o ballar un conte.

A més de les propostes que es fan coincidir amb el cap de setmana de La Marató algunes entitats s’han avançat a la data del programa de televisió per organitzar actes solidaris. És el cas del CEB Sant Jordi que hi ha destinat la recaptació d’un berenar popular emmarcat en una sèrie de partits amb motiu del seu 60è aniversari, de la Biblioteca Mestre Martí Tauler que ha creat una parada de llibres a 1 euro dins l’equipament en marxa des del 25 de novembre i l’institut L’Estatut que va organitzar una cursa solidària el 30 de novembre. El CAP Sant Genís fa fet aquest dimecres una  caminada al voltant de la Masia de Can Xercavins i diumenge el CAP Anton de Borja n’organitza una altra per l’entorn del Torrent dels Alous.

La merceria Tot-Labors ha organitzat el sorteig de dues mantes de patchwork i diumenge 15 han preparat tallers nadalencs a les Galerías Rubí. Els assistents també participaran en el sorteig de regals, gentilesa dels comerços de les Galerías Rubí.

La Marató a les escoles
Els centres educatius també s’han sumat a les propostes solidàries. El Regina Carmeli  ha dedicat moltes de les seves activitats de Nadal a La Marató. Aquesta setmana, han fet una representació de Nadal amb els nens i nenes dels diferents cursos d’infantil i primària i un pessebre vivent. Aquest dimecres, l’alumnat del cicle inicial de primària ha fet un Tastet Nadalenc, una cantada de nadales d'àngels i dimonis i recital de poemes, i l’alumnat de segon de Condicionament Físic ha ofert una Masterclass de Zumba.  Els estudiants del cicle mitjà de primària representaran Els pastorets del Ferrer Magí (dijous 12, 15 h) i dissabte 14 (15 h) es podrà veure un pessebre vivent representat pels alumnes de secundària. Dilluns 16 (15 h), proposen ‘Vivim un nou Nadal’, un espectacle de cançons actuals adaptades amb lletra nadalenca acompanyades de coreografia i videoclip amb els nens i nenes del cicle superior de primària.

L'escola Montessori inclou actes per La Marató dins de la programació general del centre. Durant els dies 13 i 14 s'organitzen activitats a l’escola i a la rambla del Ferrocarril (10 h). Hi haurà jocs, rifes i tallers "maker" que compten amb la col·laboració d'entitats rubinenques. El Col·legi Maristes ha preparat un bingo musical. Serà divendres 13 i, a partir de les 17 h, l’activitat està oberta a tota la ciutadania. Els premis del bingo han estat cedits per comerços de la ciutat.

L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut JV Foix, amb la col·laboració dels estudiants de 2n i 3r de l’optativa de dibuix, han confeccionat un mural al centre educatiu per participar en el concurs Pinta La Marató de TV3. La seva composició ha estat una de les vuit finalistes del certamen.

El suport a La Marató també es fa visible amb dues pancartes situades al carrer Maximí Fornés i a la carretera de Sant Cugat que conviden a la ciutadania a participar-hi.