Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí afronta la fase 3 de la desescalada A partir d’aquest dijous, es permet la mobilitat a tot el territori català, se suprimeixen les franges horàries i s’incrementa l’aforament en establiments comercials i equipaments, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí afronta la fase 3 de la desescalada

A partir d’aquest dijous, es permet la mobilitat a tot el territori català, se suprimeixen les franges horàries i s’incrementa l’aforament en establiments comercials i equipaments, entre d’altres

Durant la fase 3, desapareixen del tot les franges horàries per passejar i fer esport (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Durant la fase 3, desapareixen del tot les franges horàries per passejar i fer esport (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

A pocs dies de l’aixecament de l’estat d’alarma, el govern central ha aprovat el pas de tots els territoris de Catalunya a la fase 3 de la desescalada, l’última abans de l’anomenada “nova normalitat”. Així doncs, a partir d’aquest dijous, els rubinencs i rubinenques experimentaran una nova flexibilització de les mesures de contenció de la Covid-19.

Entre les novetats que implica aquesta nova etapa, destaca la unificació de totes les unitats territorials que es troben en fase 3, amb la qual cosa la ciutadania ja pot desplaçar-se a qualsevol punt de Catalunya. A més, se suprimeixen totalment les franges horàries per passejar i fer esport, i es permeten les trobades de fins a 20 persones tant a domicilis com a espai públic.

A partir d’ara, els bars i restaurants de la ciutat ja poden completar un 50% del seu aforament interior i un 75% de l’espai que dediquen a terrassa, mentre que les discoteques i bars nocturns s’han de limitar a un terç de l’ocupació màxima. El sostre de clientela a l’interior de les botigues també puja fins al 50%.

Quant a les vetlles, es poden fer a qualsevol tipus d’instal·lació amb un límit màxim de 50 persones a l’aire lliure i 25 en espais tancats. Als enterraments o comiats per incineració, l’assistència està restringida a 50 persones entre familiars i persones properes, a més de la persona que oficia la cerimònia. Els casaments i altres celebracions religioses es poden fer a totes les instal·lacions, públiques o privades, a l’aire liure o en espais tancats, sempre que no se superi el 75% de la capacitat, amb un màxim de 150 persones a l’aire lliure o 75 en llocs tancats.

Des d’aquest dijous, ja es permet que els gimnasos facin activitats dirigides amb una ocupació màxima del 50% i les piscines recreatives poden obrir amb un 30% d’ocupació màxima i cita prèvia. Pel que fa als entrenaments esportius, les lligues professionals són les úniques en què es poden fer entrenaments col·lectius.

D’altra banda, l’aforament màxim dels equipaments culturals augmenta fins al 50%.

Novetats en alguns equipaments
Durant la fase 3 i el posterior aixecament de l’estat d’alarma, l’Ajuntament té previst tornar a obrir de manera progressiva els locals cedits a les entitats veïnals. La mesura anirà acompanyada d’accions informatives en relació a les bones pràctiques que han de seguir les persones usuàries per evitar contagis de Covid­-19.

També continuarà durant aquesta etapa la reactivació gradual d’equipaments esportius. Està previst que les instal·lacions que gestiona el Club Natació Rubí (CNR) a Can Rosés ─gimnàs i piscines cobertes─ entrin en funcionament el proper dilluns 22 de juny i que la piscina d’estiu ho faci uns dies després, en una data encara per confirmar. En tots els casos serà obligatòria la reserva prèvia i s’extremaran les mesures de seguretat, entre les quals estan la desinfecció regular de tots els espais, la presa de temperatura de les persones usuàries o la limitació d’ús dels vestidors. El protocol dissenyat pel CNR, seguint les indicacions de les diferents administracions, garanteix en tot moment que l’activitat esportiva es pugui desenvolupar sense riscos.

Quant als equipaments culturals, està previst que la taquilla del Teatre Municipal La Sala torni a obrir el proper 25 de juny per a canvi de localitats o devolucions de les entrades dels espectacles ajornats per l’estat d’alarma. La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler mantindrà durant tot aquest mes el funcionament actual, que inclou només servei de préstec i reserves amb cita prèvia, mentre que l’Ateneu començarà a oferir activitats presencials al juliol.

Atenció presencial als sectors de Serveis Socials
Els sectors territorials de Serveis Socials reobriran el dia 22 de juny a excepció de l’oficina de Les Torres, que es reservarà per atendre les sol·licituds de beques menjador. L’atenció presencial es farà només amb cita prèvia, que s’haurà de concertar als següents telèfons:

  • C. General Prim, 33-35:  93 588 70 77
  • Av. Castellbisbal, 1 (Can Fatjó): 93 588 70 00 (ext. 4460)
  • C. Maria Aurèlia Capmany: 93 588 70 00 (ext. 4453 i 4454)

Durant tot el confinament, els Serveis Socials han seguit atenent de manera centralitzada a les dependències de Prim.