Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acull una jornada de sensibilització sobre innovació social La cita, promoguda per la Xarxa d’innovació social del Vallès, ha servit per presentar dues bones pràctiques impulsades a la ciutat https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/rubi-acull-una-jornada-de-sensibilitzacio-sobre-innovacio-social/@@images/image/preview

Rubí acull una jornada de sensibilització sobre innovació social

La cita, promoguda per la Xarxa d’innovació social del Vallès, ha servit per presentar dues bones pràctiques impulsades a la ciutat

La jornada ha estat presentada pel regidor Jaume Buscallà (foto: Localpres).
La jornada ha estat presentada pel regidor Jaume Buscallà (foto: Localpres)

El Fòrum de la Masia de Can Serra ha acollit aquest divendres la jornada La innovació social com a eina pel canvi, promoguda per la Xarxa d’innovació social del Vallès i organitzada pel Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental amb la col·laboració dels ajuntaments de Rubí i Terrassa. Al voltant d’una cinquantena de persones s’han donat cita en aquesta trobada, que tenia entre els seus objectius compartir algunes propostes de projectes d’innovació social de la comarca i donar a conèixer altres experiències ja consolidades.

Durant la presentació de la jornada, el regidor de l’Àrea de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern, Jaume Buscallà, ha defensat l’aposta de la ciutat per la innovació social: “A Rubí estem impulsant un acord per l’economia social [...], estem obligats a canviar pel que fa als models que prioritzen el guany personal”. Un objectiu que, segons el regidor, no té per què significar una ruptura: “De vegades no cal trencar amb altres formes econòmiques [...], però és ideal ser capaços de conjugar uns models amb uns altres”. Buscallà ha posat com a exemple d’aquesta nova forma de treballar la Xarxa Rubí Empresa, impulsada per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament en el marc del Pla de mesures anticrisi 2014.

La jornada s’ha obert amb la ponència introductòria La innovació social i els projectes col·lectius en el món local, a càrrec d’Helena Cruz, membre de Sòcol, empresa associada de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP). A continuació s’ha fet la presentació dels projectes finalistes a la primera edició del concurs Idees innovadores per a reptes socials, que ha servit al jurat per acabar d’avaluar les quatre iniciatives guanyadores del concurs.

Un altre moment destacat de la jornada ha estat l’exposició de tot un seguit de bones pràctiques relacionades amb la innovació social que s’estan desenvolupant actualment a la comarca. Dos d’aquests projectes han nascut a Rubí; es tracta de Som Connexió, que advoca per la sobirania de la ciutadania en el camp de les telecomunicacions –serveis de telefonia i Internet–, i del taller ocupacional de costura Fil@fil, impulsat per l’entitat Entreveïns amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió.

Imatges relacionades

La jornada s'ha fet al fòrum de la Masia de Can Serra (foto: Localpres)
La jornada s'ha fet al fòrum de la Masia de Can Serra (foto: Localpres)