Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acull un dels cursos bàsics d’entrenador de futbol que organitza la Federació Catalana de Futbol Les sessions teòriques es realitzaran a l’Institut Torrent dels Alous, mentre que la formació pràctica es durà a terme a les instal·lacions del Juventud 25 de Septiembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí acull un dels cursos bàsics d’entrenador de futbol que organitza la Federació Catalana de Futbol

Les sessions teòriques es realitzaran a l’Institut Torrent dels Alous, mentre que la formació pràctica es durà a terme a les instal·lacions del Juventud 25 de Septiembre

Els alumnes realitzaran la formació pràctica al camp del Juventud 25 de Septiembre.
Els alumnes realitzaran la formació pràctica al camp del Juventud 25 de Septiembre

La Federació Catalana de Futbol ha escollit Rubí per impartir un dels cursos federatius bàsics d’entrenador de futbol que organitza aquesta temporada. Aquesta és la primera vegada que la ciutat acull aquesta formació, que equival a la llicència UEFA B. Les inscripcions per a participar-hi s’han de formalitzar a través de la pròpia federació fins el dia abans de l’inici del curs o bé fins que s’esgotin les places disponibles ─un màxim de 25─.

Estem molt orgullosos que la Federació hagi escollit la nostra ciutat per impartir aquest curs d’entrenadors de futbol. És la primera vegada que s’organitza a Rubí i confiem que tingui continuïtat. El fet que Rubí sigui una de les seus on es realitzen aquests cursos posa en valor la tradició futbolística de la ciutat, on hi ha molts clubs que fomenten l’esport des de les categories base”, ha explicat el regidor d’Esports, Juan López.

Mitjançant aquest curs, els alumnes adquiriran els coneixements i les habilitats necessàries per desenvolupar la tasca d'entrenador de futbol base amb una competència tècnica i professional en les competicions organitzades per les federacions de futbol d'àmbit autonòmic i de la Real Federación Española de Fútbol. Superant el curs bàsic d’entrenador es podrà entrenar a equips de Tercera Catalana, tots els equips de futbol base, Preferent Femení i les seleccions comarcals o provincials.

El curs, que s’iniciarà el 22 de febrer i finalitzarà el 21 de juny, té un total de 205 hores lectives. Un 60% del curs ─125 hores─ correspon a matèries d’estudi, com ara Evolució del futbol, Lideratge, Creació d’equips, Orientació de jugadors, Psicologia del futbol, Gestió del club, Ètica esportiva o Tecnologia i futbol, entre d’altres. El 40% restant ─80 hores, durant un temps mínim de tres mesos─ correspon a formació pràctica. Les classes teòriques s’impartiran a l’Institut Torrent dels Alous, mentre que les sessions pràctiques es duran a terme a les instal·lacions del Juventud 25 de Septiembre.

Les persones que hagin obtingut el Diploma de monitor en l'especialitat corresponent de futbol i hagin exercit tasques pròpies d'un monitor estant afiliades al Comitè d'Entrenadors de la Federació territorial corresponent o puguin demostrar la realització de tasques com a monitor ─mitjançant certificat del club─ quedaran exemptes de realitzar el període de formació pràctica.

Per accedir a aquesta formació cal tenir 18 anys a l’inici del curs i no haver complert els 60; superar les proves d'aptitud tècnica i física exigides, si s’escau; presentar un certificat mèdic d'aptitud física en el qual consti que l’alumne no té impediment per realitzar la pràctica com a entrenador de futbol, i disposar del títol de Graduat en Educació Secundària o el títol oficial equivalent.

El curs té un preu total de 750 euros. Els participants que el superin amb èxit podran obtenir el Diploma d'entrenador bàsic de futbol.