Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acull la primera jornada de dades obertes gestionades amb la plataforma SOCRATA a Europa El consistori rubinenc ha intercanviat bones pràctiques en aquesta matèria amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí acull la primera jornada de dades obertes gestionades amb la plataforma SOCRATA a Europa

El consistori rubinenc ha intercanviat bones pràctiques en aquesta matèria amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida

La jornada ha reunit a Can Serra personal de diferents administracions públiques interessat en dades obertes (foto: Ajuntament).
La jornada ha reunit a Can Serra personal de diferents administracions públiques interessat en dades obertes (foto: Ajuntament)

Rubí ha estat la ciutat escollida per celebrar, aquest dimarts, la primera jornada de dades obertes gestionades amb la plataforma SOCRATA que es fa a Europa. Durant la sessió de treball, l’Ajuntament de Rubí, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida han compartit experiències sobre aquesta matèria al sector públic.

L’objectiu de la jornada ha estat fomentar el coneixement i l’ús de les dades obertes per part del personal de l’administració pública i construir xarxa, enfortint la creixent comunitat de dades obertes. S’ha tractat d’una sessió divulgativa dirigida a la comunitat d’especialistes d’open data, amb la finalitat de compartir les novetats en el sector i bones pràctiques en el tractament de les dades.

Paral·lelament, els assistents també han conegut les novetats de la plataforma de dades obertes SOCRATA de la mà de la seva representant a Europa, Rebecca Wage. Es tracta d’un sistema que ofereix eines de processament de dades massives orientades al sector públic, en matèries com la governança de dades, la transparència i el govern obert.

Tot i que des que va entrar en vigor la Llei 19/2014 de Transparència, accés a la informació pública i bon govern ─l’any 2015─ és obligatori que les administracions públiques publiquin les seves dades, l’Ajuntament de Rubí les ofereix a la ciutadania des de l’any 2014. Per aquest motiu, el de Rubí és un dels consistoris pioners en open data, conjuntament amb altres referents locals com són Barcelona i Gavà.

Vista la necessitat de compartir bones pràctiques en dades obertes pels ens locals, la voluntat de DesideDatum, l’organitzadora de la jornada, és repetir periòdicament aquestes sessions de treball, segurament amb caràcter anual. 

Imatges relacionades

Rebecca Wage, representant de SOCRATA a Europa, durant la seva intervenció (foto: Ajuntament)
Rebecca Wage, representant de SOCRATA a Europa, durant la seva intervenció (foto: Ajuntament)