Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acull aquest cap de setmana la 22a Trobada Nacional dels Tres Tombs Els actes, organitzats per la Federació Catalana dels Tres Tombs, atrauran a la ciutat prop d’un centenar de carros i carruatges, a banda de 300 cavalls, egües i mules, i uns 800 traginers i tragineres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí acull aquest cap de setmana la 22a Trobada Nacional dels Tres Tombs

Els actes, organitzats per la Federació Catalana dels Tres Tombs, atrauran a la ciutat prop d’un centenar de carros i carruatges, a banda de 300 cavalls, egües i mules, i uns 800 traginers i tragineres

Rua dels Tres Tombs del 2018 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Rua dels Tres Tombs del 2018 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí serà la seu aquest cap de setmana de la 22a Trobada Nacional dels Tres Tombs. L’esdeveniment, que és la mostra tradicional i popular d’animals més important de Catalunya, reunirà a la nostra ciutat representants dels 50 municipis associats a la Federació Catalana dels Tres Tombs.

Prop d’un centenar de carros i carruatges, més de 300 cavalls, egües i mules, i a voltant de 800 traginers i tragineres participaran a la trobada, que també serà possible gràcies a la implicació de 145 persones voluntàries.

Els actes festius s’iniciaran el divendres a les 20 h, amb la tradicional eucaristia en honor de Sant Antoni Abat a l’església de Sant Pere. Dissabte a les 8.45 h, tindrà lloc la plantada de la bandera a l’Ajuntament, amb la participació del bandererer Manel Acebedo i les cordonistes Maria Josep Boix i Sandra Martínez. A partir de les 18 h, es durà a terme la recepció de banderes a la carpa instal·lada a la plaça del Doctor Guardiet i s’iniciarà una cercavila des del carrer Doctor Robert fins a l’Ajuntament, on es farà la tradicional recepció a càrrec de les autoritats municipals. A les 22.45 h, tindrà lloc el concert i ball de societat a la carpa de Doctor Guardiet, a càrrec de l’Orquestra Selvatana.

Els moments més participatius de la festa es produiran diumenge, amb la celebració de la rua dels Tres Tombs. La programació arrencarà a les 8 h amb l’esmorzar del traginer a la masia de Can Serra i l’obertura d’una fira d’alimentació a la plaça de Catalunya. A les 11.30 h, la rua dels Tres Tombs sortirà de l’avinguda de La Llana i recorrerà diversos carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça de Catalunya, punt en què tindrà lloc la benedicció dels animals. Un dinar de germanor a Can Serra (15 h) i el concert Tres dives i tres tenors a la plaça del Doctor Guardiet (19 h) clouran els actes programats.

La 22a Trobada Nacional dels Tres Tombs se celebra a Rubí coincidint amb la 160a edició de la festivitat local de Sant Antoni Abat. S’ha programat al maig i no pas al gener, com és tradicional, perquè tanca el cicle de celebracions dels Tres Tombs a tot el territori català. Amb aquest esdeveniment, els municipis participants reivindiquen el seu passat traginer, la tradició popular, la conservació del patrimoni cultural i l’avanç cap a un futur més ecològic i natural.

Afectacions amb motiu de la rua
Com a conseqüència de l’alta participació prevista a la rua dels Tres Tombs, diumenge hi haurà restriccions de trànsit a la zona de La Llana, lloc de sortida de la desfilada. Des de les 6 h i fins ben entrada la tarda, quedaran tallades les següents vies:

  • Passeig de la Riera des del pont del carrer de Cadmo fins al carrer del Pont de Can Claverí
  • Avinguda de La Llana des del pont de Can Claverí fins a la plaça de la Verneda
  • Carrer del Torrent del Manà
  • Carrer de Can Serra
  • Carrer del Pont de Can Claverí des de l’avinguda de La Llana fins a l’antic camí de Sant Muç. Als altres trams d’aquesta via, quedarà habilitat un carril de circulació sentit Terrasa per facilitar l’accés i sortida del pavelló de La Llana

La resta de carrers afectats pel recorregut de la rua es limitaran al trànsit a partir de les 11 h i fins a les 15 h aproximadament.

Amb l’objectiu que tota la celebració transcorri amb la màxima normalitat, a banda dels habituals cossos de seguretat també es desplegaran a la zona 21 voluntaris de Protecció Civil de Rubí, Sabadell i Castellbisbal.