Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí aconsegueix la segona posició a la competició El Contenidor d’Or d’Ecovidrio Els darrers sis mesos, la ciutat ha incrementat un 11,36% el percentatge de recollida de vidre respecte el mateix període de l’any passat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí aconsegueix la segona posició a la competició El Contenidor d’Or d’Ecovidrio

Els darrers sis mesos, la ciutat ha incrementat un 11,36% el percentatge de recollida de vidre respecte el mateix període de l’any passat

Al febrer, Rubí va ser la guanyadora mensual del concurs i va poder lluir El Contenidor d’Or a la pl. Nova Estació (foto: Localpres).
Al febrer, Rubí va ser la guanyadora mensual del concurs i va poder lluir El Contenidor d’Or a la pl. Nova Estació (foto: Localpres)

Rubí s’ha fet amb la plata a la competició El Contenidor d’Or impulsada per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a l’Estat espanyol. La finalitat del concurs ha estat, a partir de la mobilització de la ciutadania, incrementar la taxa de reciclatge d’aquest element en els 12 municipis catalans que han participat en aquesta iniciativa i posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.

La competició va arrencar l’1 de novembre i s’ha allargat fins al 30 d’abril. En aquest temps, Rubí ha fet podi en tres ocasions: al novembre va aconseguir el bronze; al desembre va quedar en segona posició i al febrer va ser la ciutat guanyadora del concurs d’aquell mes, premiada amb la instal·lació d’El Contenidor d’Or a la plaça de la Nova Estació. A la classificació general, Rubí s’ha situat a la segona posició, després d’experimentar un augment de l’11,36% en la taxa de recollida selectiva de vidre respecte el mateix període de l’any anterior, només superada per Vilafranca del Penedès, amb un increment del 24,73%.

Estem molt orgullosos dels rubinencs i les rubinenques, que durant els sis mesos que ha durat el concurs han reciclat un 11% més de vidre que ara fa un any. Aquesta és la línia que volem seguir: promoure el reciclatge i la reutilització dels recursos per cuidar el medi ambient, el món que volem pels nostres infants”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez.

A banda de Rubí, les altres ciutats que competien per fer-se amb El Contenidor d’Or són Badalona, El Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.