Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acomiada els infants saharauís que han passat l’estiu a la ciutat L’alcalde accidental, Rafael Güeto, ha agraït la tasca organitzativa de Rubí Solidari i s’ha compromès a fer l’acompanyament necessari perquè el projecte tingui continuïtat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí acomiada els infants saharauís que han passat l’estiu a la ciutat

L’alcalde accidental, Rafael Güeto, ha agraït la tasca organitzativa de Rubí Solidari i s’ha compromès a fer l’acompanyament necessari perquè el projecte tingui continuïtat

Rafael Güeto i la tinenta d’alcaldia Maria Mas, amb els infants, les famílies acollidores i els representants de Rubí Solidari .
Rafael Güeto i la tinenta d’alcaldia Maria Mas, amb els infants, les famílies acollidores i els representants de Rubí Solidari

L’alcalde accidental, Rafael Güeto, i la primera tinenta d’alcaldia, Maria Mas, han acomiadat aquest dimecres els infants saharauís que han passat l’estiu a la ciutat en el marc del projecte Vacances en pau. En un acte celebrat a l’Ateneu Municipal, els nens i les famílies que els han acollit han pogut compartir les grans experiències viscudes durant els darrers dos mesos.

Vacances en pau és una iniciativa organitzada per la Delegació del Front Polisario a Catalunya que enguany ha tornat a la ciutat gràcies a l’entitat local Rubí Solidari i a l’Associació d’Amics amb el Poble Saharauí. El projecte s’ha reprès amb la participació de tres infants ─el Mohammed, la Sabah i la Maimuna─, que han tingut ocasió de conviure durant unes setmanes amb famílies rubinenques i gaudir d’algunes de les comoditats que els manquen als campaments de refugiats del Sàhara.

Rafael Güeto ha dedicat “un agraïment especial tant a Rubí Solidari, per haver tornat a portar aquest projecte a la nostra ciutat, un fet que els agraïm des de l’Ajuntament profundament perquè el veiem del tot necessari [...], com a les famílies acollidores, ja que sense elles tot això no tindria sentit”. Després de la bona experiència d’aquest estiu, l’alcalde accidental ha assumit el “repte col·lectiu” de donar continuïtat al projecte i de fer-lo créixer en col·laboració amb les entitats i sota el paraigua del Pla director de cooperació, que tot just s’està enllestint.

La vicepresidenta de Rubí Solidari, Núria Ribera, també ha fet una excel·lent valoració de la iniciativa, que ha vinculat a dos grans objectius: “Els nens poden gaudir d’aquests dos mesos de vacances i les famílies poden tenir contacte amb el Sàhara; però també ens interessa perquè nosaltres, que treballem molt per l’equilibri amb el sud, per la justícia arreu del món, veiem amb molt bons ulls que es pugui difondre la situació que té encara el poble saharauí, exiliat des de fa més de 40 anys”.

Famílies i infants han evidenciat aquest dimecres l’enriquiment mutu que suposa participar en aquest projecte. Segons Joan Carles Salinas, un dels pares que s’han decidit a acollir per primer cop, “ha estat una experiència molt especial [...]. La capacitat d’adaptació d’aquests nanos és molt gran”.

Durant aquests dos mesos estivals, els nens saharauís han pogut gaudir dels casals i les activitats lúdiques que s’organitzen a la ciutat, així com participar en trobades amb altres infants residents a la població veïna de Sant Cugat. També s’ha aprofitat la seva estada a la ciutat per sotmetre’ls a revisions mèdiques ja que, precisament, un dels problemes que pateixen als campaments de refugiats és la manca d’atenció sanitària.

L’acte d’aquest dimecres ha comptat amb una representació del Consell d’Infants i Adolescents de Rubí, que també va ser present a la benvinguda celebrada al juliol. Tal com s’ha avançat durant la trobada, la intenció és que aquest òrgan pugui tenir una major implicació en el projecte en futures edicions, afavorint així la relació entre els infants de totes dues cultures.

Les famílies interessades a acollir infants de cara a l’any vinent o que vulguin informar-se sobre aquesta iniciativa poden posar-se en contacte amb Rubí Solidari a través de l’adreça de correu electrònic