Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acollirà el proper 20 de març la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” El Banc de Sang i Teixits, els Bombers de la Generalitat, l’Ajuntament i la Policia Local col·laboren amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions abans de Setmana Santa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí acollirà el proper 20 de març la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”

El Banc de Sang i Teixits, els Bombers de la Generalitat, l’Ajuntament i la Policia Local col·laboren amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions abans de Setmana Santa

Imatge promocional de la campanya (foto: Banc de Sang i Teixits).
Imatge promocional de la campanya (foto: Banc de Sang i Teixits)

Rubí acollirà el proper dimecres 20 de març, de 16.30 a 20 h, una jornada de donació de sang en el marc de la campanya Els Bombers t’acompanyen a donar sang. Es tracta del primer any en què la ciutat participa en aquesta iniciativa organitzada pel Banc de Sang i Teixits i els Bombers de la Generalitat amb el suport de l’Ajuntament de Rubí i la Policia Local.

La jornada es desenvoluparà a la plaça de l’Antiga Estació, on s’instal·larà la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits i es faran activitats adreçades a la ciutadania, com ara una exhibició d’alliberament de persones en accidents de trànsit a càrrec dels Bombers i amb la col·laboració de la Policia Local.

La campanya Els Bombers t’acompanyen a donar sang es realitza a 28 municipis i implica més d’una quarantena de parcs de bombers. El fet que se celebri durant el mes de març respon a la necessitat d’augmentar al màxim les donacions de sang just abans de Setmana Santa, un període en què baixen considerablement les reserves pel canvi d’hàbits i les vacances.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als cinc dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir-ne unes 1.000 cada dia.

Bombers amb Cor
Aquesta campanya va néixer ara fa cinc anys a partir d’una iniciativa del col·lectiu Bombers amb Cor amb l’objectiu de donar suport a la donació de sang. Aquests professionals es comprometien així a difondre les convocatòries per donar però també a dinamitzar-les.

El cartell d’enguany està protagonitzat per bombers de Sabadell.