Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acollirà el 2n Campionat Interautonòmic de Tecnificacions d’Hoquei Línia Els partits, que tindran lloc els dies 15 i 16 de juliol, es disputaran a la pista Francesc Calvo i al pavelló de la La Llana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí acollirà el 2n Campionat Interautonòmic de Tecnificacions d’Hoquei Línia

Els partits, que tindran lloc els dies 15 i 16 de juliol, es disputaran a la pista Francesc Calvo i al pavelló de la La Llana

Mònica Piosa, Conchi Vaquero, Juan López i Ramon Basiana han presentat el campionat a la pista Francesc Calvo.
Mònica Piosa, Conchi Vaquero, Juan López i Ramon Basiana han presentat el campionat a la pista Francesc Calvo

La Federació Catalana de Patinatge i l’HCR Cent Patins, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, organitzen els dies 15 i 16 de juliol el II Campionat Interautonòmic de Tecnificacions d’Hoquei Línia a la ciutat. La competició es durà a terme a la pista Francesc Calvo, que acollirà els partits de la categoria alevina, i al pavelló de La Llana, on jugaran les categories infantil i femení sub20.

La cita comptarà amb la participació d’equips del País Valencià ─seu de la primera edició─, Galícia, el País Basc, Andalusia i Catalunya. Amb aquest esdeveniment es vol promocionar l’hoquei línia i les seves tecnificacions, evidenciar la feina realitzada en aquest àmbit, intercanviar idees i línies estratègiques de les tecnificacions amb altres federacions autonòmiques i crear un espai de convivència entre grups de tecnificacions.

Per nosaltres és un orgull i un plaer col·laborar en aquesta iniciativa, organitzada per un club, el Cent Patins, amb un alt nivell esportiu, que any rere any ens porta regalets a la ciutat”, ha explicat Juan López, regidor d’Esports.

Per la seva banda, Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge, ha assegurat: “Estem contents de venir aquí a Rubí, que actualment és la capital europea de l’hoquei en línia”. Segons Basiana, aquesta és una competició d’escoles de tecnificació i, per tant, “el futur de l’hoquei línia, no només de Catalunya, sinó de la resta de l’Estat espanyol, estarà aquí”. El president de la federació també ha parlat de l’objectiu del campionat: “No volem només que hi hagi competició, sinó que volem que aquesta sigui formativa. Perquè creiem que en aquestes edats no només els hem de tecnificar, sinó que també els hem d’ajudar a fer-los créixer humanament parlant”.

Mònica Piosa, directora tècnica de la Federació Catalana de Patinatge, ha comentat que s’ha introduït una novetat en aquesta segona edició: en aquest cas, s’ha doblat el nombre de pistes on es durà a terme la competició, “ja que afegim les noies fins a sub20”. Així, els diferents partits es desenvoluparan a la pista Francesc Calvo i al pavelló de La Llana. A la primera edició, l’equip infantil va quedar segon i l’aleví, tercer: “Tenim uns graons a pujar aquest any, hem estat treballant dur tot l’any per poder pujar el nivell i aquesta és la intenció. Esperem que el factor local ens ajudi a tirar endavant”, ha dit Piosa.

Conchi Vaquero, vicepresidenta de l’HCR Cent Patins, ha assegurat que el club està “encantat de poder acollir aquest campionat a casa i poder tenir l’oportunitat d’ajudar la federació a fer més gran aquest esport”.

Els partits se celebraran dissabte de 9 a 22 h i diumenge, de 8.30 a 15 h.