Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí, a la trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores La 15a trobada de la xarxa ha portat per lema Consolidant la Ciutat Educadora i ha comptat amb la participació de 111 municipis https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí, a la trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

La 15a trobada de la xarxa ha portat per lema Consolidant la Ciutat Educadora i ha comptat amb la participació de 111 municipis

L’alcaldessa ha encapçalat la comitiva rubinenca  (foto: Ajuntament de Rubí).
L’alcaldessa ha encapçalat la comitiva rubinenca (foto: Ajuntament de Rubí)

Aquests dies s’ha celebrat a Vitoria-Gasteiz la XV trobada anual de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores amb el lema Consolidant la Ciutat Educadora. L’esdeveniment ha comptat amb la participació de 111 ciutats, entre les quals hi havia Rubí. L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez; el regidor d’Educació, Víctor García Correas; el regidor de Promoció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón i la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo han acudit a la trobada en representació de la ciutat.

En el marc d’aquest esdeveniment, s’han abordat les polítiques municipals educatives i elements claus per consolidar les ciutats com a agents educatius. Durant la trobada s’ha refexionat sobre els elements configuren els municipis com a elements claus en l’educació de la ciutadania: el lideratge polític, les competències municipals, el treball en xarxa i el diagnòstic i l’avaluació de les polítiques municipals educatives, entre d’altres.

Rubí es va adherir el 1992 a la Carta de Ciutats Educadores i al 2004 es va incorporar com a membre de ple dret a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE).

El Carnet Rubí 360, que vol acostar a tothom les propostes educatives i de lleure de la ciutat; la creació de la Taula per a l’Èxit Educatiu, que és un espai de participació i treball conjunt de la comunitat educativa per l’èxit educatiu i l’erradicació de la segregació escolar; la creació del Grup Motor en Coeducació, que té per objectiu impulsar canvis estructurals per avançar cap a una ciutat coeducadora i feminista i el suport a totes les aliances Magnet de la ciutat són algunes de les accions del govern municipal per promoure l’equitat educativa.

Objectius de Desenvolupament sostenible