Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí, a l’entrega dels Premis Vinari 2020 L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez ha lliurat els guardons als millors vins escumosos de l’any https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí, a l’entrega dels Premis Vinari 2020

L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez ha lliurat els guardons als millors vins escumosos de l’any

Els premiats en les categories de vins escumosos amb l’alcaldessa (foto: Premis Vinari).
Els premiats en les categories de vins escumosos amb l’alcaldessa (foto: Premis Vinari)

Els Premis Vinari 2020 s’han fet públics aquest divendres en una gala a l'Auditori de Vilafranca del Penedès. El concurs, que té per objectiu donar a conèixer els millors vins de Catalunya de l’any, ha arribat enguany a la seva 8a edició i ha culminat amb l’entrega de premis que s’ha pogut seguir en directe a través del Canal 33. La gala ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Rubí Ana María Martínez Martínez i el primer tinent d’alcaldia, Regidor de Projecció de la Ciutat, Promoció Cultural, Comercial i Recursos Humans, Moisés Rodríguez Cantón. L’alcaldessa ha entregat els Premis Vinari d’Or en les categories de vins escumosos antigues reserva i escumosos gran reserva que han anat a parar a Aymar Reserva Única 2013 de Castell de Pujades i Bertha Cardús 2016, respectivament.

L’entrega de premis, presentada per l’escriptor Màrius Serra, s’ha adaptat a les recomanacions de seguretat de les autoritats sanitàries prioritzant en tot moment la seguretat de les persones. Els vins han competit en dotze categories, definides segons estil i criança dels vins, i que cadascuna d’elles ha premiat els millors vins amb un Vinari d'Or, tres Vinari de Plata i cinc Vinari de Bronze. Podeu consultar el llistat complet de vins premiats en aquest enllaç.

El jurat que ha avaluat els vins ha estat format per una seixantena de professionals de la sommelieria, enologia, distribució, exportació, comunicació i prescripció de vins, així com part del panel oficial de tast de l’INCAVI. Tots ells van qualificar a cegues tots els vins participants durant quatre jornades de tast a cegues, que es van realitzar a finals de juliol a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, a Vilafranca del Penedès; i els vins que van obtenir millors puntuacions en la fase inicial van ser avaluats de nou en una nova jornada de tast que va tenir lloc el 7 de setembre a l’antic Celler Cooperatiu de Rubí que enguany fa 100 anys.