Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Representació institucional durant la celebració als actes del Rocío d’enguany L'activitat consisteix en la peregrinació i posterior ofrena floral a la Virgen del Rocío https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Representació institucional durant la celebració als actes del Rocío d’enguany

L'activitat consisteix en la peregrinació i posterior ofrena floral a la Virgen del Rocío

L'Ajuntament va ser present a la celebració .
L'Ajuntament va ser present a la celebració

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el regidor de cultura, Moisés Rodríguez, acompanyats d’altres regidors i portaveus de forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de la ciutat, han participat als actes del Rocío a Catalunya, que aquest cap de setmana se celebraven a Terrassa, amb la participació de la Hermandad Rociera Andaluza de Rubí.

Els actes van començar divendres a la tarda amb la benedicció de la carreta de la Hermandad de Rubí que va participar a la romeria. L’acte, que va tenir lloc a l’Església de Sant Pere, va congregar un gran nombre de feligresos i devots de la Virgen del Rocío. La peregrinació va començar el mateix divendres a la tarda i es va arribar a la nit a la Masia Els Bellots, on els peregrins van fer nit.

El matí del dissabte 3 de juny es va realitzar la missa i es va procedir a l’ofrena floral a la Virgen del Rocío. Una activitat que va acompanyada pels càntics a la verge. La Hermandad Rociera de Rubí participa històricament en aquesta activitat que enguany, per segon any consecutiu, ha tingut lloc a Terrassa. L’alcaldessa Ana Maria Martínez ha felicitat a la Hermandad rubinenca “per l’esforç que cada any demostra per mantenir les seves tradicions". I ha afegit: "L'Ajuntament ofereix suport a totes les entitats en el seu treball per l'enriquiment cultural de la ciutat".  

La celebració d’aquest any s’ha vist enfosquida per la mort d’un home de 41 anys que va ser envestit per una carreta en la peregrinació del Rocío. La víctima era membre de la Hermandad Rociera Pastora del Alba de Sant Adrià del Besòs.